Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

PLAYOFF 2011. CRONICĂ. CSB Teleorman – CS Rapid Bucureşti 46-62

Andrada Comănici

Andrada Comănici
11.04.2011

CSB Teleorman   CS Rapid Bucureşti
      

46-62

 (15-14; 14-12; 8-21; 9-15) 

 

CS Rapid Bucureşti a învins în deplasare CSB Teleorman cu scorul de 46-62, trecându-şi astfel în cont prima victorie din seria de trei partide programate în lupta pentru poziţiile 5 şi 6 ale clasamentului Diviziei A, la feminin.

Pentru debutul partidei Mădălin Piperea a mizat pe cinciul alcătuit din Nevena Saponjic, Alina Chivu, Daniela Bucică, Alexandra Cutaş şi Georgiana Rus. De partea cealaltă, Dan Militaru le-a trimis pentru început în teren pe Florina Diaconu, Cristina Perţa, Ana Pavel, Andra Ionescu şi Claudia Ene.

Partida a început cu un turnover al Alexandrei Cutaş de care a profitat rapidista Ana Pavel, aceasta deschizând scorul din spatele semicercului, 0-3, însă gazdele au replicat cum nu se poate mai dur, cu un parţial de 10 puncte, 10-3. Avântului fetelor lui Piperea le-a pus capăt Florina Diaconu, 10-5, la care Andra Ionescu a mai adăugat 2 puncte, 10-7. Georgiana Rus a plusat pentru formaţia din Teleorman, 12-7, dar Diaconu şi perţa au strâns situaţia, 12-11. Din spatele liniei de 6.75 Cristina Cutaş a scuturat plasa coşului, 15-11, iar Florina Diaconu a răspuns identic, stabilind scorul primei pauze, 15-14.

Echipa vizitatoare a început cum nu se poate mai bine sfertul secund întorcând situaţia în favoarea lor în urma unui parţial de 0-6, scor 15-20. Georgiana Rus şi-a ţinut echipa aproape, 17-20, pentru ca Alina Chivu să minimizeze avansul adversarelor, 19-20. Ana Pavel a încercat să distanţeze din nou Rapidul, 19-22, dar replica gazdelor nu s-a lăsat aşteptată, acestea reuşind un nou parţial de 8-0, ducând scorul până la 27-22. Fetele lui Piperea au fost scoase din ritmul bun de Diaconu şi Monica Nicolaescu, acestea marcând pentru 27-26. Ultimul cos ănaintea pauzei mari a aparţinut Nevenei Saponjic, aceasta aducând avantaj de 3 puncte echipei sale la intrarea la cabine, 29-26.

La revenirea pe teren Florina Diaconu a readus balanţa în echilibru perfect la 29 de puncte, dar avansul gazdelor a crescut din nou, 34-29. Egalitatea a mai revenit odată pe tabelă, la 34 de puncte, dar Diaconu şi Pavel au fost ultimele care au înscris pentru 34-38 înaintea unei perioade de 2 minute şi jumptate de secetă la ambele panouri. Aceeaşi Diaconu şi-a scos echipa din letargie cu un three-point-play, acestea fiind primele 3 puncte ale run-ului de 0-9 reuşit de elevele lui Dan Militaru, scor 34-47. Alexandra Cutaş şi Rus au mai adăugat 3 puncte în contul gazdelor pentru ca după jumătate de oră de joc tabela să indice avnataj de 10 puncte în favoarea oaspetelor, 37-47.

Deşi echipa din Teleorman a marcat prima în sfertul final bucureştencele nu s-au lăsat intimidate punând pe tabelă 6 puncte consecutive, 39-53, determinându-l pe Piperea să ceară time-out cu cinci minute de joc rămase de disputat. La reluare, oaspetele au demonstrat că ştiu să gestioneze mai bine situaţia, mărindu-şi avansul până la 19 puncte, scor 43-62. Scorul final al partidei, 46-62, a fost stabilit de Mihaela Mihai în urma unei lovituri din spatele semicercului.

 

Principalele marcatoare ale celor două formaţii au fost:

CSB Teleorman: Georgiana Rus – 11 puncte, 13 recuperări, 2 pase decisive; Nevena Saponjic – 10 puncte, 9 recuperări, 1 pasă decisivă.

CS Rapid Bucureşti: Florina Diaconu – 27 puncte, 7 recuperări, 5 pase decisive; Cristina Perţa – 13 puncte, 6 recuperări.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!