Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

PLAYOFF 2011. CRONICĂ. CSM Satu Mare - ICIM Univ. VG Arad 61-65

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
13.04.2011

ICIM Universitatea Vasile Goldiș Arad s-a impus miercuri seară, în meciul doi al finalei Diviziei A Feminine de baschet, pe terenul propriu al echipei din Satu Mare, scor 65-61. Oaspetele au izbutit să învingă chiar și fără aportul a două jucătoare de bază, Cristina Ciocan și Monika Brosovszky, fiind accidentate după partida de marți seară. Sportivele Graham și Toma le-au făcut, oarecum, uitată absența, cele două fiind principalele marcatoare pentru trupa lui Stacey Nolan, ambele marcând 16 puncte. În urma acestui rezultat, arădencele egalează situația la general, având astfel posibilitatea să încheie socotelile chiar în următoarele două confruntări de la Arad și să-și treacă în cont o nouă cupă în palmares.

Partida a fost extrem de echilibrată pe tot parcursul ei, dovadă fiind și statisticile care indică faptul că s-a înregistrat de 13 ori egalitate și tot de 13 ori s-a schimbat echipa de la conducere. Cea mai mare diferență de scor înregistrată pe parcursul jocurilor, a fost 4 puncte pentru gazde, respectiv 6 pentru oaspete. Un lucru foarte interesant este faptul că jucătoarele venite de pe banca sătmărencelor au înscris doar două puncte, în timp ce sportivele trimise în luptă de către Stacey Nolan au izbutit să puncteze de 6 ori.

Primele puncte au fost marcate de către Claudia Pop, însă replica a venit prin Cherise Graham și Larisa Toma, scorul devenind 6-2, în minutul 3, pentru oaspete. Amra Mehmedic, principala armă a lui Fleșeriu de miercuri seară, a redus din diferență cu o aruncare de dupa semi-cercul de 6.75 pentru ca mai târziu, tot ea, să își ducă echipa în avantaj. Gazdele au gestionat mult mai bine finalul de joc, tabela indicând scorul de 15-12, la finalul primelor 10 minute.

Echilibrul a persistat și în cel de al doilea sfert. Fleșeriu a aruncat-o în luptă și pe Alon Olajuwon, însă sportiva americană a avut o prestație modestă atât în meciul de marți cât și în cel de miercuri. ICIM Arad a preluat conducerea jocului și a stat la timonă în primele șapte minute din sfertul secund, moment în care Drake a înscris de sub panou, scorul devenind 25-24 în favoarea grupării CSM Satu Mare. Până la finalul reprize s-a consemnat egalitate la 26, 28 și 29, pentru ca în final sătmărencele să intre la vestiare cu un punct avans, 30-29.

Sfertul al treilea a semănat foarte mult cu cel de dinainte, vice-campioanele en-titre forțând din nou desprinderea, însă sportivele de la Satu Mare nu s-au lăsat mai prejos. Replica a venit în ultimele 5 minute în care scorul a fost, din nou, echilibrat, dovadă fiind și faptul că după 30 de minute tabela din Sala Sporturilor indica egalitate la 41.

Claudia Pop a deschis sfertul decisiv cu două libere marcate, însă Laura Dragoescu a marcat și ea două puncte rapide. Până în mintul 37 diferența de scor a fluctuat intre doua puncte Arad, respectiv două puncte Satu Mare. Din acel moment, Meszaros și Graham au înscris împreună șase puncte, aducând un avantaj prețios Aradului. CSM Satu Mare a alergat după egalare, însă în zadar, punctele și prestația Amrei Mehmedic au fost prea puține pentru a obține succesul. ICIM Arad se impune cu scorul de 65-61 și restabelește egalitatea la general, scor 1-1.

Remarcate:
Satu Mare: Mehmedic  - 21 de puncte, 5 pase decisive, 5 mingi câștigate; Teilane - 15 puncte, 5 recuperări;
Arad: Toma - 16 puncte, 4 recuperări, 3 capace, 3 pase decisive;  Graham - 16 puncte, 7 recuperări;

Următoarele confruntări vor avea loc pe 17, respectiv 18 aprilie în sala „Victoria” din Arad.

2 comentarii la aceasta stire:
  • pesekattila :

    OlajuWon
    Domnule Sabin. Probabil nu functioneaza pe tastatura dumneavoatra w-ul, fiindca a mult oara nu reusiti sa scrieti corect numele fiicei marelui Hakeem Olajuwon.

    cu 13 ani în urmă (14.04.2011) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Sabin Gherdan :

    @pesekattila
    Multumesc de observatie, am corectat.

    cu 13 ani în urmă (14.04.2011) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!