Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

PLAYOFF 2011. CRONICĂ. ICIM Univ. V. Goldiş Arad - CSM Satu Mare 71 - 63

Mihai Liţiu

Mihai Liţiu
18.04.2011

 ICIM Univ. Vasile Goldiş Arad    CSM Satu Mare
 

71-63

 (14-14 , 11-11 , 24-15 , 22-23) 

      
  Rezultat meci I: 67-62  
  Rezultat meci II: 61-65

După ce în primele două meciuri ale finalei sala liceului cu program sportiv din Satu Mare s-a dovedit neîncăpătoare, a fost rândul Sălii Sporturilor din Arad să se umple de iubitori ai baschetului printre care şi o mică, dar inimoasă galerie a echipei oaspete. Fiecare dintre finaliste îşi adjudecase câte un meci în oraşul de pe Someş, iar în tabăra gazdelor două dintre titularele de drept (Cristina Ciocan şi Monika Brosovszki) acuzau probleme medicale, astfel că se anunţa un meci echilibrat şi încrâncenat în Duminica Floriilor.

Încă din start s-a observat accentul pus pe defensivă de ambii antrenori şi după primele 3 minute avem doar 3 puncte marcate (2 -1 în favoarea arădencelor), dar deja 5 faulturi fluierate (3 împotriva gazdelor şi două împotriva oaspetelor). În minutul 5 Monika Brosovszki reuşeşte primul coş de 3 puncte, în replică Latoya Drake reuşeşte un coş cu fault şi aduce echipa din Satu Mare pentru prima dată în avantaj (8 - 9). Brosovszki mai marchează o dată de 3 puncte şi apoi o găseşte cu o angajare "marcă înregistrată" pe Anita Meszaros sub coş şi aceasta înscrie cu uşurinţă. Bjork răspunde de la 3 puncte şi apoi Drake aduce din nou oaspetele în avantaj. Ashlee Roberson transformă doar una din aruncările libere de care beneficiază pe finalul sfertului şi după primele 10 minute tabela arată egalitate la 14.

După un prim minut de secetă în sfertul 2, Cristina Ciocan înscrie şi ea de 3 puncte şi este imitată de Graham câteva minute mai târziu. Echipa din Satu Mare înscrie însă cu pivoţii, Drake şi Teilane reuşind să egaleze şi chiar să aducă CSM-ul la cârma partidei. Graham aduce încă o dată ICIM-ul în avantaj printr-un coş de 3 puncte, dar Mehmedic egalează şi apoi readuce CSM-ul la conducere din aruncări libere. Urmează 2 minute fără puncte marcate, pentru ca pe final de sfert Larisa Toma să restabilească egalitatea: 25 - 25 la pauza mare.

Drake marchează primele 2 coşuri ale sfertului trei, replica vine de la Graham care înscrie două coşuri de două puncte şi apoi unul de după 6,75 m. Satu Mare punctează prin Mehmedic, dar Drăgoescu înscrie şi ea de la distanţă, iar apoi Anita Meszaros transformă o intercepţie a Larisei Toma într-un avantaj de 4 puncte pentru ICIM: 37-33 şi Dan Fleşeriu cere timeout. Claudia Pop înscrie şi ea de la 3 puncte, dar Graham reuşeşte un meci de senzaţie şi punctează din nou de la distanţă. Este rândul pivoţilor să puncteze: Toma şi Savic de la ICIM respectiv Teilane de la CSM. Apărarea agresivă impusă de Stacey Nolan îşi arată încă o dată roadele când oaspetele nu reuşesc să arunce la coş şi să atingă inelul în decurs de 24 de secunde, iar pe final de sfert Graham reuşeşte un coş cu fault şi înscrie şi libera suplimentară pentru a desprinde gazdele la 9 puncte: 49 - 40.

Satu Mare începe în forţă, Latoya Drake reuşeşte 6 din primele 7 puncte ale oaspetelor care se apropie la 4 puncte în minutul 34, pentru ca mai apoi celălalt pivot al sătmărencelor, Anita Teilane, să reducă scorul la 51 - 49. Urmează 4 minute în care diferenţa oscilează între 2 şi 3 puncte, până când Brosovszki reuşeşte să desprindă ICIM-ul la 6 puncte din aruncări libere. Pop le dă încă o dată speranţe sătmărencelor, dar acestea sunt forţate să faulteze pentru a opri timpul. Graham nu greşeşte nici de la libere şi nici din acţiune şi în ultimul minut ICIM conduce cu 9 puncte: 68 - 59. Arădencele mai punctează doar de la libere, în timp ce pentru oaspete Izabella Meszaros reuşeşte ultimul coş al partidei cu 4 secunde înainte de final.

Victorie muncită şi meritată a gazdelor, care au şansa ca luni să închidă finala şi să câştige un nou titlu naţional, în timp ce oaspetele vor să forţeze jucarea unui meci 5 la Satu Mare. Remarcatele partidei sunt Cherrise Graham (29p, 5r, 1pd, 1i, 1c), Larisa Toma (9p, 6r, 4a, 5i, 1c) şi Monika Brosovski (11p, 3r, 2pd) de la ICIM respectiv Anita Teilane (14p, 17r, 4pd, 2c, 1i), Latoya Drake (14 p, 12r, 1i) şi Amra Mehmedic (13p, 8r, 4pd, 1i) de la CSM.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!