Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

PLAYOFF 2011. CRONICĂ. LMK Sepsi Sfântu-Gheorghe - BCM Danzio Timişoara 75-61

Adrian Cojocaru

Adrian Cojocaru
11.04.2011

Partidă echilibrată în primul joc din finala mică a campionatului de baschet feminin. La Sfântu-Gheorghe, BC LMK Sepsi şi BCM Danzio Timişoara au dus o luptă crâncenă pe parchetul sălii Katy Szabo. Gazdele s-au impus cu 75-61, câştigând fiecare sfert în parte, dar mai greu decât o arată tabela. Covăsnencele conduc astfel cu 1-0 în seria cu trupa din Banat şi vor încerca o victorie decisivă în meciul "doi" de la Timişoara.

Partida a început mai bine pentru gazde care s-au aşezat exact în teren. Antrenorul oaspetelor a avut însă bătăi de cap şi în alcătuirea echipei, din lotul timişorencelor lipsind veterana Anamaria Mesaros. În aceste condiţii, Ionescu aştepta totul de la primul "5", iar dintre toate titularele sale, Ancuţa Stoenescu a reuşit din nou să fie la înălţime. Alb-violetele au condus cu 4-2, dar apoi gazdele au revenit rapid pe tabelă. 10-5 şi 14-8, graţie reuşitelor semnate Vass şi Walker, ultima desemnată MVP-ul sezonului regulat. Timişoara a reuşit să stea la o distanţă care să îi dea speranţe, 14-12, dar BC Sepsi a tranşat în favoarea sa primul sfert, încheiat 17-12.

Sfertul doi a debut cu extrem de prost pentru oaspetele. Echipa gazdă a reuşit un parţial de 10-2 şi a pus o diferenţă de 13 puncte pe tabelă în favoarea sa. Dan Ionescu a căutat să betoneze apărarea trupei sale, dar şi să forţeze o revenire în atac, însă a dus lipsă de soluţii pe bancă. În schimb, Attila Veres a fost ajutat şi de rezerve, mai eficiente şi mai valoroase decât cele ale bănăţencelor. BC Sepsi s-a distanţat la 31-16 şi părea că nu va avea probleme în a-şi adjudeca prima victorie din finala mică. A urmat însă un minut excelent pentru alb-violete. Moroşanu cu 2 puncte şi Ancuţa Stoenescu cu o dublă de după linia de 6,75 m au readus Timişoara în joc, 27-33. Walker a punctat de sub panou pentru gazde, iar Stoenescu a mai reuşit un coş de "3". Din păcate pentru oaspete, Bianca Vescan a închis tabela, iar la pauză, LMK Sfântu-Gheorghe conducea Timişoara cu 37-30.

Ieşirea de la cabine a adus un joc echilibrat, în care gazdele au păstrat până la jumătatea actului trei o diferenţă constantă de 5-6 puncte. A urmat un nou tir de la distanţă al lui Stoenescu şi o liberă a lui Budean, iar oaspetele sperau din nou la o victorie mare în deplasare. BC Sepsi conducea cu 43-41. Oaspetele au intrat însă repede în penalizare, iar Ardeleanu şi Vescan au marcat 4 din 4 de la libere, completate de două reuşite de sub panou ale lui Gardin şi fetele lui Atilla Verres s-au distanţat la 10 puncte, 51-41. Ecartul s-a păstrat până în ultimele secunde ale sfertului trei. Stoenescu a mai reuşit un şut de la distanţă, iar Vescan a încheiat "setul" trei cu 2 puncte şi BC Sepsi conducea cu 60-48.

Timişorencele nu au mai reuşit să revină în ultimul act. Chiar dacă Ancuţa Stoenescu şi-a continuat jocul excelent, a fost prea puţin pentru echipa pregătită de Dan Ionescu. Gazdele au reuşit să mai crească avansul de pe tabelă şi au oprit scorul la 75-61, suficient cât să poată savura în linişte primul succes din seria finalei mici cu Timişoara. Lupta pentru medalia de bronz se va muta însă în Banat, acolo unde gazdele nu vor renunţa uşor la şansa pe care o au, aceea de a câştiga măcar un meci din finalele campionatului, după ce au fost învinse de două ori de CSM Satu Mare şi astăzi de Sfântu-Gheorghe.

Remarcate:

LMK BC Sepsi Sfântu-Gheorghe: Vescan (18 puncte), Walker şi Vass (12), Pârău (11), Gardin (10)

BCM Danzio Timişoara: Stoenescu (30 puncte), Moroşanu (12), Vuksic şi Budean (6)

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!