Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

PLAYOFF 2011. CRONICĂ. Satu Mare - ICIM Univ. Arad 67-62

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
12.04.2011

CSM Satu Mare s-a impus în primul meci al finalei Diviziei A feminine de baschet, marți seara în fața vice-campioanei en-titre, ICIM Universitatea Vasile Goldiș Arad, scor 67-62. Claudia Pop a fost principala marcatoare a gazdelor, fiind autoarea a 19 puncte, 5 recuperări și 3 pase decisive, alături de Amra Mehmedic ce a contabilizat 19 puncte, 6 recuperări și 4 pase decisive. Cu această victorie sătmărencele au luat prima opțiune în vederea câștigării campionatului, următorul meci fiind programat miercuri, în Sala Sporturilor din Satu Mare, cu începere de la orele 20:00.

Arădencele au început partida în forță, primele puncte venind din mâna Larisei Toma. Echipa antrenată de Fleșeriu a ripostat prin Drake, însă oaspetele au gestionat mult mai bine primele 6 minute, moment în care tabela indica avantajul de 7 lungimi, scor 10-3 pentru Arad. Teilane a semnalat revenirea, iar alături de Drake și Bjork au izbutit un parțial de 12-0 pentru ca la finalul celor 10 minute tabela să indice avantajul sătmărencelor, 15-10.

Sfertul secund s-a dovedit a fi cel mai bun pentru echipa antrenată de Stacey Nolan care a izbutit pe parcursul a zece minute să înscrie 30 de puncte, aproape jumătate din totalul punctelor marcate., și să încaseze doar 19, intrând astfel la cabine cu un avantaj de 6 lungimi, scor 40-34.

Debutul reprizei secunde i-a aparținut lui Mehmedic care a înscris patru puncte consecutive, replica venind din partea Cristinei Ciocan care s-a și accidentat la genunchi după coșul marcat sub panou, în urma unei apărări strânse a Claudiei Pop. Din acel moment practic s-a rupt jocul oaspetelor. În minutul 25 Drake a marcat ambele libere și le-a readus pe sătmărence în avantaj, scor 43-42. Diferența a crescut astfel că la finalul sfertului 3, gazdele conduceau cu 6 puncte, scor 53-47.

Ultimele zece minute au fost extrem de tensionate, gazdele majorând diferența la 9 puncte în minutul 32, grație unei aruncări de două puncte marca Drake. Monika Brosovszky și Anita Meszaros au marcat împreună șapte puncte, astfel că la jumătatea actului decisive CSM Satu Mare conducea cu trei puncte, scor 58-55. Au urmat trei minute în care nu s-a mai înscris, gheața fiind spartă de către Anita Teilane. Fără aportul Monikăi Brosovszky, resimțind unele dureri la șold după un contact în atac, ICIM Univ. VG Arad nu a găsit soluții în atac în ultimele minute. Dovadă este faptul că la minus 3 puncte, cu 10 de secunde înainte de final, Graham s-a dus pe o pătrundere, încercând să scoată coș cu fault, singură în fața a 3 jucătoare adverse, ratând aruncare și pierzând practice partida. Confruntarea se încheie cu scorul de 67-62, ultimele două minute aparținându-i Claudiei Pop care a izbutit să înscrie cinci puncte extreme de prețioase.

Miercuri va avea loc jocul cu numărul doi, un joc extrem de interesant, însă gazdele pornesc cu prima șansă. ICIM-ului îi va fi greu să se impună dacă problemele de sănătate ale Cristinei Ciocan și Monikăi Brosovzsky nu vor putea fi rezolvate până la ora confruntării.

Trebuie specificat și faptul că punctele formației gazdă au fost marcate de doar cinci jucătoare, în schimb Aradul a punctat prin 8 sportive.

Principalele marcatoare:
Satu Mare: Mehmedic - 19 puncte, 6 recuperări, 4 pase decisive; Pop - 19 puncte, 5 recuperări, 3 pase decisive.
Arad: Meszaros - 15 puncte, 8 recuperări;  Graham - 14 puncte, 5 recuperări.

2 comentarii la aceasta stire:
  • spiritt23 :

    Tirgoviste, campioana 2010
    Alooo, Sabine, stii tu ceva ce nu stie lumea baschetului? E ICIM Arad campioana en-titre? Le-a luat Federatia trofeul tirgovistenilor si l-a dat la Arad? Sau esti tu foarte prost informat?

    cu 13 ani în urmă (13.04.2011) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Sabin Gherdan :

    @spiritt23
    Multumesc pentru notificare, ceea ce am facut eu se numeste greseala :) O zi cat mai buna!

    cu 13 ani în urmă (13.04.2011) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!