Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

PLAYOFF 2011. CRONICĂ. SCM Craiova – CS Olimpia București 73 – 75

Bogdan Gabriel

Bogdan Gabriel
18.04.2011

Ieri seară, SCM Craiova a fost învinsă pe teren propriu de către CS Olimpia București, cu scorul de 73 – 75 (21-20, 21-25, 15-15, 16-15), în meciul decisiv pentru locurile șapte și opt ale clasamentului final. După două partide echilibrate, în care ambele formații au evoluat foarte bine pe teren propriu, meciul trei a fost foarte strâns, echipa din capitală câștigând la doar două puncte diferență, avantajul terenului propriu nefavorizând echipa craioveană, așa cum s-a întâmplat în primul meci.

Astfel, CS Olimpia București termină sezonul regulat pe locul șapte, în timp ce baschetbalistele lui Liviu Manea, obțin prin această înfrângere poziția a opta.

Partida de duminică a debutat foarte echilibrat, Anca Șipoș dominând jocul pentru gazde, izbutind 11 puncte în primul sfert. În minutul trei s-a înregistrat cea mai mare diferență de scor, tabela indicând în acel moment 11 – 4, însă echipa oaspete nu a stat deloc pe gânduri, Gabriela Munteanu și Gabriela Cursaru menținând formația lor în joc, aducând Olimpia București la doar un punct distanță de gazde la finalul primelor 10 minute.

Sfertul doi a decurs conform primului, echilibrul menținându-se, în tabăra gazdelor remarcându-se Tena Matthews și Eniko Tarta, acestea totalizând 12 puncte în contul echipei din Craiova. Cu trei minute înaine de finalul acestui sfert gazdele au fost în avantaj, scor 42 – 39, însă, grație aruncărilor libere transformate de către Sonia Ursu și Gabriela Munteanu din ultimul minut, formația din București a trecut la conducere, scorul după 20 de minute de joc fiind 42 – 45.

Sfertul trei a fost de un echilibru perfect, ambele echipe marcând 15 puncte, puține pentru un întreg sfert, însă defensiva a fost cheia principală a acestei părți a meciului, pentru ambele formații. SCM Craiova a reușit trei coșuri de trei puncte în acest act, pe când formația din capitală a rămas la conducere prin intermediul aruncărilor libere marcate.

Ultimul sfert a fost pe departe cel decisiv. SCM Craiova a reușit să revină la conducere în minutul patru, prin reușita de două puncte a jucătoarei Tena Matthews, scorul fiind în acel moment 65 – 64. Olimpia București pe parcursul a opt minute de juc a reușit să înscrie un singur coș din acțiune, cel al Gabrielei Cursaru, restul punctelor până la finalul minutului opt fiind obținute prin intermediul aruncărilor libere. Coșul de două puncte al jucătoarei din Bănie, Eniko Tarta, din minutul opt, a dus Craiova în avantaj, scor 73 – 68, însă, Sonia Ursu, prin cele două reușite de trei puncte din finalul meciului a adus singură echipa sa din nou în avantaj, reușind să închidă seria acestor meciuri printr-o victorie impresionantă.

 

Remarcate au fost:

SCM Craiova: Eniko Tarta – 20 de puncte; Anca Șipoș - 19 puncte, 13 recuperări.

Olimpia București: Sonia Ursu – 20 de puncte; Gabriela Munteanu – 19 puncte, 11 recuperări.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!