Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

PLAYOFF 2011. CRONICĂ. SCM CSȘ Craiova – CS Olimpia București 76 – 63

Bogdan Gabriel

Bogdan Gabriel
11.04.2011

Astăzi, Sala Sporturilor Ion Constantinescu din Craiova a onorat partida dintre echipa din localitate și CS Olimpia București, dispută ce a contat pentru stabilirea pozițiilor 7 și 8 ale clasamentului. Se vor juca trei meciuri, formația lui Liviu Manea câștigând deja prima confruntare, următorul meci fiind programat pentru data de 14 Aprilie, în capitală. Scorul partidei de astăzi a fost 76 – 63 (26-19, 9-12, 19-12, 22-20), echipa din Bănie reușind să se impună fără prea mari probleme, prezicând finalitatea acestei serii care se poate solda cu plasarea echipei din Craiova pe locul 7, la finalul campionatului curent.

Meciul a debutat cu două puncte înscrise pentru echipa oaspete de către Alexandra Florea chiar prima fază a partidei, Adelina Ștefan replicănd un atac mai tărziu cu o reușită de trei puncte. Primul sfert a fost de partea formației din capitală timp de opt minute, în care au condus în permanență, însă Craiova a reușit să recupereze punctele în finalul primului act, în mare grație aruncărilor libere. Astfel în minutul opt, gazdele se vedeau conduse cu trei puncte, scor 16 – 19, însă din acel moment, baschetbalistele din Craiova au izbutit 10 puncte consecutive, fără nici un fel de replică din partea adversarelor, câștigând sfertul la șapte puncte, scor 26 – 19.

Al doilea act a fost unul foarte sărac din punct de vedere al coșurilor marcate, ambele echipe izbutind 21 de puncte în total, 9 de partea gazdelor, 12 de partea formației din capitală. Astfel în această parte a meciului s-a pus accentul foarte mult pe faza defensivă, finalizarea atacurilor fiind foarte dificil de pus la punct de către ambele formații. Sfertul doi a fost unul foarte strâns, Olimpia București reușind să recupereze trei puncte din diferența de șapte acumulată până în acel moment, intrând la pauză, după 20 de minute de joc cu un deficit de patru puncte, diferență de scor ce nu anunța nimic legat de deznodământul partidei.

A doua parte a meciului a debutat printr-o reușită de două puncte a Adelinei Ștefan, ce a mărit avantajul echipei sale încă de la primul atac. Aceeași baschetbalistă a reușit să înscrie două aruncări de trei puncte consecutive în minutul patru al sfertului trei, tabela indicând în acel moment 47 – 39. Baschetbalistele din București nu au reușit în nici un moment să egaleze, ba mai mult, gazdele au și-au mărit în continuare avantajul la 11 puncte, scorul la finalul actului trei fiind 54 – 43.

În sfertul final nu s-a produs nici o surpriză, echipele reușind să puncteze în mod constant, fapt ce denotă echilibrul acestei părți a meciului, care a fost câștigat de către gazde la două puncte diferență, marcând astfel scorul final de 76 – 63.

 

Remarcate au fost:

SCM CSȘ Craiova: Tena Matthews – 22 de puncte, 12 recuperări; Adelina Ștefan – 17 puncte, 5 pase decisive.

CS Olimpia București: Cristina Bigică – 15 puncte; Romina Filip – 10 puncte.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!