Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Preşedintele FRB a recomandat cluburilor din LNBF contracte de maxim trei luni

Preşedintele FRB a recomandat cluburilor din LNBF contracte de maxim trei luni

Incertitudinea din baschetul românesc în privința reluării sezonului competițional aduce diferite propuneri pentru a fi puse în practică de către cluburi. Într-o ședință de săptămâna trecută cu reprezentanții echipelor din campionatul feminin, președintele Federației Române de Baschet, Horia Păun, le-a recomandat acestora să semneze contracte cu jucătoarele care să aibă o durată maximă de trei luni.

Valabilitatea contractelor pentru această perioadă ar reduce cheltuielile cluburilor din Liga Națională de Baschet Feminin, în contextul în care este neclar când și dacă va începe următorul sezon iar finanțările pentru aceste echipe sunt puse sub semnul întrebării în perioada pandemiei de COVID-19.

Cu toate acestea, există câteva echipe care au semnat deja angajamente cu sportivele pe o perioadă mai lungă de trei luni, înainte ca această propunere din partea FRB să apară. De exemplu, Sepsi SIC și-a definitivat lotul la jumătatea lunii iulie iar FCC Baschet Arad a anunțat și ea mai multe prelungiri de contracte sau transferuri pe parcursul verii. Ambele formații au semnat înțelegeri valabile pentru un sezon întreg, desfășurat de-a lungul a mai mult de trei luni de zile.

Gruparea din Sfântu Gheorghe a început pregătirile cu câteva dintre jucătoare și își dorește o participare îndelungată în următorul sezon din Euroligă sau EuroCup, însă e posibil ca și aceste competiții să se reia doar începând cu luna ianuarie a anului viitor. 

FCC Baschet Arad este o altă echipă cu pretenții din LNBF și a decis să își păstreze majoritatea sportivelor din sezonul trecut, cu două noutăți apărute până acum.

În condițiile actuale, este greu de spus pe ce perioadă vor fi semnate următoarele angajamente și cât va dura sezonul viitor din campionatul feminin.

*Foto: Sepsi SIC Facebook

10 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu gyke :

    Minunat
    Incredibil... păi de ce să nu semneze pe 10 zile..
    Chiar îi doare în cot de sportivi, iar apoi mai așteaptă ca aceștia să vină cu plăcere la echipa națională.

    cu 3 ani în urmă (24.08.2020)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      De data asta
      esti generos. Eu ma gindeam la contracte de maxim 2 ore, cu tot cu incalzirea !

      cu 3 ani în urmă (24.08.2020)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      Mai degraba
      cred ca Horea nu stie care e "perioada " la femei ! De aceea a cerut contracte pe termen asa lung...

      cu 3 ani în urmă (24.08.2020)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea ajax :

    😂
    Aberații, asa ceva nu s-a mai pomenit în istoria sportului profesionist. Hai sa nu mai facem nimic, sa închidem tot, poate asa vom scăpa de covid. Bullshit. Viata trebuie sa meargă înainte, cu competiții desfășurate în condiții cât mai aproape de normal și chiar cu un număr limitat de spectatori în tribune. Interacțiunea dintre persoane nu va dispărea niciodată, nici în scoli, nici la locul de munca, nici la păcănele și nici în sport. Ce sa așteptăm? The show must go on!!!

    cu 3 ani în urmă (24.08.2020)
    • BC CSU Sibiu /z/z/z:

      ca la noi, la nimeni
      Peste tot oamenii incep sa-si revina la realitate si sa-si dea seama ca acest pseudo virus este un mare business si o mare cacealma. Tara noastra e mai inapoiata, mai corupta si din pacate aceste ineptii o sa mai dureze.
      Daca gandim cu mintea lor, mai bine murim de foame decat de covid,

      cu 3 ani în urmă (25.08.2020)
    • uplifter:

      Re
      OT Greșești amarnic! Tocmai ca și în alte părți oamenii cu cap își dau seama ce înseamnă acest virus (dacă ai fi avut un apropiat decedat tot asa ai fi debutat?) și în foarte multe tari se revine cu restricții datorita creșterii cazurilor...

      cu 3 ani în urmă (25.08.2020)
    • BC CSU Sibiu /z/z/z:

      .
      Se stie faptul ca cifrele sunt umflate grosolan si ca testele nu sunt precise. Vezi ce au patit cei de la CFR Cluj. Chiar un prieten a avut surpriza de a fi trecut de DSP ca si infectata, desi nu a avut niciun simptom si nici nu a fost testata.
      De exemplu in Franta s-a jucat amical cu 1500 de spectatori. La ei de ce s-a putut?

      cu 3 ani în urmă (25.08.2020)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu AlexandruCSU :

    Slab.
    Slaba conducere a FRB. Fără pic de curaj și fără dorința de a proteja cluburile și jucătorii/jucatoarele. Pur și simplu ii doare in cot de sportivi. Cum ar fi sa primească și ei salar 3 luni pe an? Nu se poate așa ceva. Sa te umilească cei cărora le plătești salariile, in cazul de fata, FRB

    cu 3 ani în urmă (24.08.2020) Raspunde
  • BC CSU Sibiu undercat _ :

    clasic FRB
    emanatii tampite(contracte pe 3 luni) la momente cum nu se poate mai proaste (cluburile care se respecta deja au lotul facut) de niste indivizi fara cohones (e data sub forma de recomandare, zero asumare) . O bataie de joc in esenta.

    cu 3 ani în urmă (25.08.2020) Raspunde
  • YMCA fanb :

    El Paun
    Sunt curios daca El Presidente ar fi de acord sa incaseze el salariul pe 3 luni in toamnă.
    Nu înțeleg de unde atâta inconștiență, logica imi spune ca activitatea dansului e legată strict de activitatea cluburilor.
    Doar ca mandatul lui se apropie de sfârșit pe cand cel al sportivilor nu...

    cu 3 ani în urmă (25.08.2020) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!