Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Președintele lui FCC Arad, Marcel Urban, amendă de 1.000 de euro și 2 luni suspendare

Președintele lui FCC Arad, Marcel Urban, amendă de 1.000 de euro și 2 luni suspendare

Comisia Centrală de Disciplină a Federației Române de Baschet a decis sancționarea Președintelui FCC Arad, Marcel Urban, cu o amendă de 1000 de euro și o suspendare de 2 luni. 

Oficialul arădean a fost sancționat după ieșirea nervoasă la adresa arbitrilor de după Finala Cupei României, pierdută de echipa sa împotriva lui Sepsi SIC Sfântu Gheorghe cu scorul de 80 la 67. După fluier final al oficialilor,  Amalia Marchiș, Șerbulea Adrian Tiberiu și Alexandra Stan, Urban s-a îndreptat țintă către cei trei arbitrii și a început să îi aplaude ironic cu palmele la câțiva centimentri de față. Urban a fost calmat rapid de staff-ul tehnic al echipei pe care o prezidează și ieșirea sa nervoasă nu a degenerat. 

Incidentul poate fi urmărit în materialul video făcut de FrbTV: 

Președintele lui FCC Arad nu a fost singurul nemulțumit de maniera în care a fost arbitrată Finala CRBF, antrenorul formației, Manuel Rodriguez, s-a arătat extrem de nemulțumit de brigada de arbitrii și a ținut să felicite proaspăta câștigătoare a Cupei, însă și-a exprimat "dezgustul" referitor la cele întâmplate pe teren. 

Am fost antrenor în mai multe țări europene, dar n-am văzut niciodată așa ceva, un criteriu de arbitraj atât de diferit pentru două echipe într-un meci, ba mai mai mult, într-o finală de cupă. Și vorbesc cu date statistici reale, nu le inventez! Cum este posibil ca o echipă să aibă 27 de aruncări libere în prima repriză, iar cealaltă echipă doar 2 aruncări libere? Cum este posibil ca o echipă să facă 19 faulturi în primele 20 de minute, iar cealaltă echipă doar 5? Sper și îmi doresc ca Federația să analizeze video acest meci și să realizeze că acest mod de arbitraj nu ajută baschetul din România. Ei trebuie să respecte toate echipele, toate, fără excepție.

În ciuda frustrării generate, echipa mea a reușit să depășească momentul și să facă un joc minunat. O felicit pe Sepsi pentru că este campioană, dar astăzi suntem dezgustați. Această înfrângere ne va ajuta să realizăm că diferența teoretică dintre cea mai bună echipă din campionat și noi, se face doar la micile detalii.

Întregul comunicat de pe site-ul oficial al FRB privind sancțiunile adresate lui Marcel Urban: 

În cazul incidentului petrecut la data de 16.02.2020 cu președintele Clubului Sportiv Baschet Arad, domnul Marcel Urban, în timpul meciului (finala Cupei României la Baschet Feminin) care s-a desfășurat în localitatea Sfântu Gheorghe între echipa gazdă ACS Sepsi Sic Sfântu Gheorghe și FCC Baschet Arad.

    Comisia Centrală de Disciplină a Federației Române de Baschet, în urma analizării următoarelor documente:
-    Raport Suplimentar transmis de Simion Svetlana – comisar al partidei desfășurate în cadrul Cupei României din data de 16.02.2020;
-    Raport suplimentar transmis de Amalia Marchiș – arbitru;
-    Raport suplimentar transmis de Șerbulea Adrian Tiberiu – arbitru delegat;
-    Raport suplimentar transmis de Alexandra Stan – arbitru principal;
-    Punct de vedere transmis de președintee CS Baschet Arad, domnul Marcel Urban;
-    Audierea doamnei arbitru Alexandra Stan la data de 28.02.2020.

DISPUNE

1.    Sancționarea președintelui CS Baschet Arad, domnul Marcel Urban, cu 2 (două) luni de suspendare și penalitate sportivă de 1000 Euro, conform articolului 12.1.1. litera c) din Regulamentul de Disciplină;
2.    Sancționarea CS Baschet Arad cu Avertisment, sens în care i se va atrage atenția asupra obligației de a lua măsurile necesare și a se asigura că are o conduită decentă și că va respecta regulile de fairplay prevăzute de regulamentele aplicabile, astfel încât să nu mai apară în viitor incidente similare celui creat la data de 16.02.2020, conform art. 5.1. și 8.4.  din Regulamentul de Disciplină.

*foto: baschetarad.ro

2 comentarii la aceasta stire:
  • CSM Alexandria 22Liza22 :

    ????
    Cum este posibil ca o echipa sa primeasca faulturi iar cealalta nu? Uite asa simplu. O echipa faulteaza, iar cealalta nu. Uite asa a ajuns si Urban chel. Cum zicem noi secuii: parul destept paraseste capul prost.

    cu 4 ani în urmă (07.03.2020) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca 1234567 :

    Lex Luthor
    Poate nu a avut parte de arbitraj foarte bun in cupa, dar e penibil , protestează și face circ la orice meci.

    cu 4 ani în urmă (07.03.2020) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!