Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Prestații solide pentru românii Oradiei și ai Sibiului în ultima rundă a FIBA Europe Cup

Prestații solide pentru românii Oradiei și ai Sibiului în ultima rundă a FIBA Europe Cup

Miercuri, 22 noiembrie, s-a încheiat ultima rundă a primei faze din FIBA Europe Cup, competiție în care România a avut două reprezentante. CSM Oradea s-a impus cu 93 la 74 în fața Legiei Varșovia și a izbutit să obțină biletele pentru faza următoare, în timp ce CSU Sibiu a pierdut cu 84 la 71 pe terenul lui Anwil Wloclawek și și-a încheiat participarea fără victorie.

Făcând abstracție de cele două rezultate, un aspect îmbucurător a fost legat de prestațiile jucătorilor autohtoni din cele două tabere. Mai exact, nu mai puțin de cinci baschetbaliști români au fost în double-digits.

Cătălin Baciu a adunat 13 puncte, 13 recuperări și un capac și a fost cel mai eficient jucător din formația orădeană (+24). Pivotul roș-albaștrilor a avut 6/8 din acțiune (75%) și 1/1 de la linia de libere (100%) în 24 de minute petrecute în teren.

Din lotul lui Cristian Achim s-a remarcat și Bogdan Nicolescu, sportiv ce a contabilizat 11 puncte, 4 recuperări și o intercepție în cele 20 de minute jucate. Căpitanul lui CSM Oradea a marcat trei triple din patru aruncări și a avut 14 unități la capitolul eficienței.

În Polonia, Nandor Kuti a fost cel mai bun marcator al sibienilor, terminând cu 14 puncte, 7 recuperări, 5 pase decisive și 2 intercepții. Baschetbalistul originar din Sfântu Gheorghe a avut 80% din interiorul semicercului (4/5), 33% de la distanță (2/6) și un indice al eficienței de +17.

Cel mai eficient jucător din lotul lui Tomas Rinkevicius a fost, însă, Aurelian Gavriloaia (+19), care s-a remarcat cu 12 puncte, 3 pase decisive, 2 recuperări, 2 intercepții și un capac. Sportivul în vârstă de 22 de ani a jucat mai puțin de 17 minute și a ratat o singură aruncare din șase încercări (83.3%).

O prestație bună a avut și Rareș Uță, care a strâns 11 puncte, 6 recuperări și o pasă decisivă. Pivotul lui CSU Sibiu nu a fost la fel de precis ca de-obicei, marcând cinci din cele 13 aruncări încercate, dar a terminat cu +7 la eficiență.

Așadar, baschetbaliștilor autohtoni le-au priit duelurile cu formațiile din Polonia, reușind să profite de minutele primite de la cei doi antrenori.

*foto: fiba.basketball

5 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    Uite
    ca incet, incet incepem sa ne dezvoltam natural ! Prin experiente internationale !
    Desi la Oradea multi il doreau pe Baciu plecat, la fel ca pe Achim ! ( personal mi s-a parut Bobo Baciu cam 2-3 clase peste pivotul "titular" cel putin in meciul de aseara). Felicitari, dar din pacate pentru Baciu este cam tirziu.
    La noi la Cluj, pohta ce au pohtit unii, sa plece Kuti si uite ca in loc de 8-10 minute, 3-4 faulturi, 2-3 puncte, avem Maciuca intre 1 minut si 4 secunde jucate, cu 0 realizari. Sa fiu bine inteles, Maciuca este o achizitie ( parca suna mai bine ca aditie) FANTASTICA, dar parerea mea STRICT personala de chibit este ca putea fi pastrat si Kuti, macar pina se adapteaza Mihai si capata mai multa experienta. Adica fix sezonul acesta.

    cu 5 luni în urmă (23.11.2023)
    • CSM CSU Oradea TheOptimiser:

      @ Acs Titi
      Deja de vreo 6-7 meciuri de când și-a dat drumul Baciu a fost net peste Freeman(pivotul titular), cu Freeman ne-am luat mare țeapă, este imobil, de 3 nu aruncă, la libere nu aruncă bine, în apărare își face binișor treaba, dar pe partea ofensivă e dezastru...
      Dacă niciunul din ei nu performează bine stăm rău sub panou... Alredge are foarte mult de muncă să ne ajute la potențialul maxim, ieri a fost foarte șters și nu a nimerit nimic din ce a aruncat...

      cu 5 luni în urmă (23.11.2023)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    ...
    aici fiind un articol despre prestatiile jucatorilor romani in cupele europene, indraznesc sa-l intreb pe varu' lui sivois ( nu al meu, cum ar crede neuronul stingher ) ce parere are despre prestatia lui Kuti ( amintit totusi in articol ) ! Idem despre Gavriloaia, Uta si Niculescu, sa nu se creada ca este vreo aluzie :)
    Baciu are articole separate.

    cu 5 luni în urmă (23.11.2023)
    • Ciucâ:

      Titirel
      eu credeam câ eşti verişoara lui silvos, musca de serviciu care linge tot ce prinde baschet ın baschet.ro.latri degeaba câ nu mai primesti biluțe doar dacâ ți schimbi numele,"amanta lui silvos" de exemplu şi porneşti de la zero .

      cu 5 luni în urmă (24.11.2023)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca R Razvan :

    Kuti
    A făcut un meci bun, dar per total mediile lui sunt de 5,5 pct, la fel că și în campionat. In 21 minute.
    Sa nu fiu înțeles greșit, apreciez prestațiile tuturor, chiar daca competițiile nu se compara ( in Eurocup Cate e cam dominat de pivoții adverși, iar în campionat zburda - cam asta e diferența). Arată doar că se poate, cu munca și seriozitate, sa fii mai bun decât străini de duzină.

    cu 5 luni în urmă (23.11.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!