Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Prima și ultima clasată se înfruntă miercuri la Târgu Mureș

Andreea Vlase

Andreea Vlase
16.01.2018

Cel mai dezechilibrat duel al etapei a 15-a din Liga Națională de baschet feminin se dispută la Târgu Mureș. Se întâlnesc echipele de pe locurile 9 și 1.

Gazdele au 11 înfrângeri consecutive, în timp ce oaspetele au câștigat toate cele 12 partide din campionat. Sirius a cedat în ultima etapă la Brașov, cu 83-75, când s-a apropiat pe final, după ce la gazde au intrat jucătoarele mai tinere. În ultimul meci de pe teren propriu, elevele lui Ionel Brustur au ținut aproape o repriză de CSM Satu Mare, dar au cedat la final cu 67-89.

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe s-a impus în runda precedentă cu 76-52 acasă cu CSU Alba Iulia, într-un meci pe care l-a dominat de la început. Campioana en-titre a câștigat cu 80-64 la ultima deplasare, pe terenul celor de la CSBT Alexandria, care aveau un parcurs perfect acasă.

Sirius Târgu Mureș și Sepsi SIC Sfântu Gheorghe s-au întâlnit de trei ori până acum în Liga Națională. Victoria le-a revenit de fiecare dată elevelor lui Zoran Mikes. În tur a fost 97-59 la Sepsi Arena. Cea mai strânsă dispută a fost cea din decembrie 2016, când Sepsi a câștigat acasă cu 85-80. La precedenta vizită a formației din Sfântu Gheorghe la Târgu Mureș, aceasta s-a impus cu 101-64.

Miercuri se întâlnesc echipa cu cel mai bun atac și cea mai bună apărare, cu cea aflată la polul opus în ambele clasamente. ACS Sepsi are 80,6 puncte înscrise pe meci și 61,3 primite. Sirius are medii de 65,7 puncte marcate și 80,6 primite.

De menționat că formația din Târgu Mureș are doar trei straniere în lot la ora actuală, în timp ce alb-verzile pot folosi 6 jucătoare străine pe foaia de joc. Față de meciul tur, Sirius le-a pierdut pe Lawrence și Williams.

Meciul dintre UPM BC Sirius Târgu Mureș și ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe se joacă miercuri, de la ora 18, la sala Sporturilor. Brigada de arbitri va fi formată din Cosmin Prișcă, Mate Stretea și Lajos Kovago, iar comisar din partea FRB a fost desemnat Stelian Bănică. 

*foto: Szigyártó Szabolcs / CROW Security

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!