Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Primăria Cluj-Napoca vrea să preia clubul Universitatea Cluj și Sala Sporturilor „Horia Demian”

Primăria Cluj-Napoca vrea să preia clubul Universitatea Cluj și Sala Sporturilor „Horia Demian”

Conform monitorulcj.ro, Emil Boc susține că dorește să sprijine sportul clujean după pandemie, ceea ce ar însemna ca Primăria Cluj-Napoca să preia clubul Universitatea Cluj și Sala Sporturilor „Horia Demian”.

Boc a anunțat faptul că a purtat discuții  cu Ionuț Stroe, Ministrul Tineretului și Sportului, despre posibilitatea ca întregul club Universitatea Cluj să intre în subordinea Consiliului Local:

Nu vă ascund faptul că am discutat cu domnul ministru Stroe pentru urgentarea procesului de descentralizare. Adică să treacă cluburile în sub ordinea autorităților locale. Astfel ar fi mult mai ușor să stabilim prioritățile și alocările. Trebuie să reușim acest proces descentralizare pentru ca echipele să intre sub autoritatea Consiliului Local pentru a vedea unde putem să avem cele mai bune performanțe. Trebuie să finanțăm sportul de perfomanță, dar mai ales sportul de masă. Nu cred că din bani publici trebuie să plătim salarii de zeci de mii de euro pentru un sportiv. Trebuie să se implice privatul și mai mult în finanțarea sportului. Nu e normal ca un cetățean să plătească taxe pentru ca primăria să plăteasc mii de euro pentru un sportiv.

De asemenea, edilul își dorește ca Primăria Cluj-Napoca să se ocupe și de gestionarea Sălii Polivalente "Horia Demian", motivând că municipiul Cluj-Napoca are nevoie de descentralizare.

Avem nevoie de descentralizare.  Nu e normal să avem două săli în oraș și una să fie sub administrarea Ministerului și una a autorităților locale. Nu e normal să te sufoci în sala Sporturilor „Horia Demian” așa cum am pățit chiar eu la anumite meciuri importante. Trebuie să găsim o soluție și să rezolvăm această descentralizare pentru ca ambele săli să treacă în administrația Consiliului Local. Bucureștiul nu știe care sunt sporturile care au nevoie de susținere. E normal ca totul să fie decis la nivel local.

*foto: u-cluj.ro

4 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    In dulcele stil :
    " Sa se schimbe, primesc, dar sa nu se modifice nimic " !
    Clubul "U" sa treaca la Primarie , dar sportivii sa nu fie platiti din bani publici ! Si atunci ?...
    Variante de lucru : - clubul "U" sa devina club pentru sportul de masa , iar PERFORMANTA sa o faca "privatii " ( daca vor , in speta la Cluj , sa dea BT -ul bani , ca au de unde ). La pachet cu Sala Sporturilor.
    - clubul "U" sa ramina club de performanta, dar banii sa vina tot de la privati, ca de unde bani de la Primarie. OK. Dar in acest caz ale cui sunt meritele ? Ale Primariei ? La pachet cu Sala Sporturilor.
    Pina la urma PERFORMANTA cine o face si cui ramine ?
    Poate ne apucam de "cultivat " struto-camile, sa fie bine ca sa nu fie rau.

    cu 3 ani în urmă (10.06.2020) Raspunde
  • CSM Alexandria 22Liza22 :

    In sfarsit
    Deci: Inca un club care isi va platii jucatorii din banii contribuabililor, ca toate celelalte cluburi. Spun asta ca marele instructor auto din Alexandria sa nu mai aibe atatea reprosuri pe seama celor de la Sepsi. Mentionez ca clubul din Alexandria si cel din Targoviste, marea iubire a prea fericitului instructor, tot din banii contribuabililor este platit

    cu 3 ani în urmă (11.06.2020)
    • U BT Cluj-Napoca 1234567:

      Sepsi
      La Sepsi e foarte bine că folosesc doar bani de la autorități din străinătate. Daca toate cluburile ar putea aduce investitori străini ar fi foarte bine pentru sportul din România. Autoritățile maghiare fac foarte mult bine sportului românesc, milioane de euro ajung in tara de la ei in fiecare an. Daca ar baga și bulgarii și ucrainenii câțiva bani îs sportul românesc ar putea lua steaua încă o liga a campionilor.

      cu 3 ani în urmă (11.06.2020)
    Raspunde
  • CSM Alexandria 22Liza22 :

    1234567
    Autoritatile maghiare nu platesc jucatoarele de la SIC sau jucatorii de la OSK. Ei ne construiesc infrastructura. Banii care ar trebui sa ne vina de la statul roman se duc la Clinceni, Chiajna, Balotesti, etc. Felicitari primarului vostru, care in sfarsit se pare ca a reusit ca sa i faca concurenta Bucurestiului

    cu 3 ani în urmă (11.06.2020) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!