Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Promise Amukamara a contribuit la al 4-lea titlu continental al Nigeriei

Promise Amukamara a contribuit la al 4-lea titlu continental al Nigeriei

Nigeria a obținut al 4-lea titlu de campioană a Africii la baschet feminin, al doilea la rând. Nigeriencele au câștigat cu 60-55 finala contra Senegalului. Promise Amukamara a avut o contribuție importantă, fiind în primele patru ca eficiență pentru învingătoare. Fundașul care a jucat în LNBF în ultimii doi ani a contribuit cu 12 puncte în finală.

12 echipe au luat startul la ediția din acest an a FIBA Women's AfroBasket și au fost împărțite în patru grupe de câte trei. Prima clasată s-a calificat direct în sferturi la competiția găzduită de Dakar, iar locurile 2 și 3 au disputat baraj pentru calificarea în această fază. Senegal, Nigeria, Mali și Mozambic au câștigat grupele cu câte două victorii.

În baraj Coasta de Fildeș a trecut de Tunisia cu 74-50, Angola de Kenia cu 64-51, Republica Democrată Congo a învins Capul Verde cu 78-46 și Egipt a trecut de Camerun cu 68-63.

Gazda Senegal a obținut cea mai clară victorie în sferturi, 88-54 cu Angola. Și Nigeria s-a impus la o diferență importantă, trecând de Republica Democrată Congo cu 79-46. Mozambic a învins Egiptul cu 80-66, iar cel mai strâns sfert a fost cel dintre Mali și Coasta de Fildeș, scor 60-51.

Nigeria a trecut clar de Mali în penultimul act, câștigând cu 79-58. Senegal a revenit de la -19 și s-a impus cu 60-57 în final cu Mozambic. După o zi de pauză, Mali a câștigat bronzul, 66-54 în finala mică cu Mozambic.

Senegal și Nigeria au oferit un meci cu 10 schimbări de lider în finală. Nigeriencele au fost la conducere în cea mai mare parte, cu un avans maxim de 13 puncte, dar gazdele au reușit să revină de câteva ori și scorul era egal cu mai puțin de două minute rămase din joc. Amukamara și-a dus echipa în față cu un coș cu fault, la 54-57. Scorul final a fost 55-60 și Nigeria obține al 4-lea său titlu continental, al doilea la rând. Senegalul are de departe cele mai multe titluri de campioană a Africii, 11.

Promise Amukamara a intrat de pe bancă în toate cele cinci meciuri disputate de nigerience la acest turneu. Fundașul de 26 de ani a încheiat finala cu 12 puncte, 2 recuperări, 1 assist și +7 eficiență în 27:41 minute. A avut medii de 8,4 puncte, 3 recuperări, 2,6 assist-uri, 1,4 turnovers și 1,6 intercpeții cu 9,6 eficiență în 22.8 minute. Reamintim că nigeriano-americanca a evoluat în campionatul românesc în ultimele două sezoane, la CSBT Alexandria și la CSM Satu Mare. După două sezoane în LNBF, Amukamara va evolua în Franța în sezonul viitor.

Cea mai bună marcatoare a Nigeriei, Ezinne Kalu, a fost MVP-ul turneului. A avut medii de 13 puncte, 2,6 recuperări, 3,2 assist-uri, 1,4 turnovers și 3 intercepții, cu 12 eficiență în 25 de minute. Alături de aceasta au intrat în cel mai bun 5 coechipiera Evelyn Akhator, Astou Traore (Senegal), Touty Gandega (Mali) și Leia Dongue (Mozambic).

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!