Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Rapid București câștigă returul cu CSM Alexandria, devansat din etapa a 10-a

Andreea Vlase

Andreea Vlase
12.11.2018

Rapid București și CSM Alexandria s-au întâlnit în capitală într-un meci devansat din etapa a 10-a a grupei valorice B din Liga Națională de Baschet Feminin. Gazdele s-au impus cu 61-43, pe sferturi: 20-13, 7-8, 13-10, 21-12. Procentajele la aruncările din acțiune nu au fost strălucite pentru cele două formații, cu 31% pentru Rapid și 28% pentru CSM. Raluca Matei a fost în double-double pentru gazde cu 17 puncte și 16 recuperări.

Ambele echipe au jucat partida din etapa a 8-a vinerea trecută și au fost învinse, Rapidul acasă cu Phoenix Știința, iar teleormănencele, la Târgu Mureș. Foarte tânăra echipă din Alexandria și-a programat trei deplasări în 5 zile, jucând joi la Târgu Secuiesc (meci restant din etapa a 4-a) și astăzi în capitală. CSM-ul nu a putut disputa toate partidele din grupa valorică B a Ligii Naționale când au fost programate etapele, deoarece s-au suprapus cu meciurile din Campionatul Național U18, în care evoluează toate jucătoarele din lot, în afară de Mihai.

Rapidul a început partida cu Bejan, Cuatu, Burlakova, Matei și Stănici (Diaconu). CSM Alexandria le-a avut în formula de start pe Mihai, Bota, Fiereșteanu, Mazilu și Botorogeanu. Matei a deschis scorul și Mazilu a egalat la 2. Au urmat două minute fără reușită pentru oaspete, iar Matei și Bejan au dus scorul la 7-2. Mihai a înscris prima triplă a partidei, iar Cuatu marca prima de după semicerc pentru Rapid, ducând scorul la 12-5. Ecartul a oscilat între 3 și 8 puncte până la finalul sfertului. Stănici (Diaconu) a scuturat plasa de la distanță și a stabilit scorul primei pauze, 20-13.

Teleormănencele nu au găsit drumul spre coș în primele trei minute ale sfertului secund. Țicu și Lupusavei au mărit diferența la 13 puncte, 26-13. Mazilu a transformat o liberă, iar Mihai a înscris cinci puncte la rând pentru 26-19. În a doua parte a sfertului s-a ratat foarte mult, iar la jumătatea partidei scorul a fost 27-21.

Tânăra echipă teleormăneană a avut probleme să marcheze și în primele trei minute după revenirea de la vestiare, iar Bejan și Cuatu au dus scorul la 32-21. Și gazdele au avut un minut și jumătate fără coș, timp în care Cucu și-a apropiat echipa la 7 lungimi. Pe finalul sfertului jocul a fost destul de echilibrat, din nou cu destule ratări, iar la ultima pauză tabela arăta 40-31.

Lupusavei a refăcut ecartul din două cifre, dar Crăciunescu a răspuns cu o reușită de la distanță. Stănici (Diaconu) și Mazilu au dus scorul la 44-37, după care au urmat noi momente cu ratări de ambele părți. Lupusavei și Matei mărit diferența la 11 lungimi, profitând de alte trei minute fără coș pentru vizitatoare. Ecartul era de 9 puncte la intrarea în penultimul minut, dar CSM-ul n-a mai înscris până la final. Lupusavei, Bejan și Vlad au dublat avansul bucureștencelor, care s-au impus cu 61-43. Pentru Rapid este a 4-a victorie stagională, a doua acasă, în timp ce oaspetele au ajuns la 7 înfrângeri.

Bucureștencele au avut 6 coșuri de două puncte în plus (20-14) și 6 libere transformate în plus (12-6). 3-3 a fost scorul la triple înscrise. Gazdele au avut 54 de recuperări față de 42 și au marcat cu 10 puncte în plus după recuperări ofensive, 17-7.

Raluca Matei a fost coșghetera partidei cu 17 puncte, terminând în double-double cu 16 recuperări. Pentru Rapid au mai înscris: Lupusavei 14 puncte (4 pase decisive), Bejan 9 puncte (11 recuperări), Cuatu 8 puncte, Stănici (Diaconu) 7 puncte (6 recuperări, 6 pase decisive), Vlad 3 puncte (5 recuperări), Țicu 2 puncte și Cazacu 1.

Andreea Mazilu și Mihaela Mihai au fost cele mai bune marcatoare de la oaspete, cu câte 11 puncte, Mihai având și 6 recuperări. Pentru CSM Alexandria au mai înscris: Crăciunescu 8 puncte, Cucu 6, Lungu 3 puncte (6 recuperări), Fiereșteanu 2 puncte (7 recuperări) și Horlea 2 puncte.

CSM Alexandria reia campionatul în 24 noiembrie, când joacă acasă cu Phoenix Știința Constanța restanța din etapa a 7-a. În etapa a 9-a teleormănencele ar urma să joace cu Agronomia în 28 noiembrie. Rapidul va juca la Târgu Mureș în runda de după pauza pentru naționale, în jur de 28 noiembrie.

*foto: Rapid Bucuresti – Alte sporturi facebook

1 comentariu la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Cristian Chirita :

    ...
    Puie MSD! Altceva nu se poate spune! Și-au bătut joc de o echipă ce a fost cu mult peste nivelul județului Teleorman! Acum 2-3 ani, la ultimele confruntări cu Rapid, scorul corect era de +30 puncte pt Alexandria, azi pensionarele lu' Coco fac mișto de niște copile de 16 ani!

    cu 5 ani în urmă (12.11.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!