Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Rapid București obține primul succes stagional acasă cu CSM Alexandria, în etapa a 7-a din grupa Est

Rapid București obține primul succes stagional acasă cu CSM Alexandria, în etapa a 7-a din grupa Est

Rapid București a obținut prima victorie în acest sezon. Bucureștencele s-au impus acasă în etapa a 7-a a grupei Est din LNBF în fața celor de la CSM Alexandria. Scorul a fost 74-55, pe sferturi: 14-17, 17-14, 21-12, 22-12. Feroviarele au avut cinci jucătoare în double-digits, în timp ce de la oaspete Viorela Voicu a fost cea mai eficientă din teren.

Cele două echipe erau vecine de clasament înainte de meciul din ultima etapă a turului în grupa Est. Rapidul era pe ultima poziție după ce a pierdut în primele cinci jocuri, în timp ce CSM Alexandria avea un bilanț de o victorie și 4 înfrângeri și era pe locul șase.

Rapidul a început partida din etapa a 7-a cu Natalia Burlakova, Alexandra Lupusavei, Florina Stănici (Diaconu), Gabriela Vlad și Sonia Cazacu. CSM Alexandria, cu mult mai multe tinere în lot, le-a avut în formula de start pe Viorela Voicu, Andreea Mazilu, Mihaela Mihai, Andreea Horlea și Paloma Cucu.

După un prim minut de ratări, Lupusavei și Vlad au dus scorul la 4-0. Voicu a înscris primele puncte ale oaspetelor și le-a apropiat la o lungime. Vlad și Crăciunescu au semnat primele triple ale partidei, iar reușita de afară a Burlakovei le-a dus pe rapidiste la 12-8 la jumătatea sfertului. Au urmat patru minute în care acestea nu au găsit drumul spre coș, dar nici teleormănencele nu au fost cu mult mai inspirate, marcând patru puncte prin Voicu, care egala la 12. Lupusavei le-a dus din nou pe gazde la conducere, dar finalul de sfert a fost mai bun pentru CSM. Voicu și Crăciunescu (de la distanță) au stabilit scorul primei pauze, 14-17.

Stănici a egalat în debutul celei de-a doua perioade de joc, cu o reușită din spatele semicercului, iar Manea transforma două libere pentru 19-17. Voicu a răspuns cu patru puncte și le ducea din nou pe oaspete în avantaj, dar Manea o imita cu două reușite pe contraatac. Rapidul a condus în mai multe rânduri cu două puncte și CSM a egalat. Au fost din nou peste patru minute fără coș pentru alb-vișinii în perioada de mijloc a sfertului, timp în care Voicu și Crăciunescu au pus șase puncte pe tabelă, pentru 25-27. A fost rândul teleormănencelor să aibă peste două minute fără punct, iar Manea, Cuatu și Burlakova mutau avantajul în tabăra gazdelor. Cucu a marcat în finalul reprizei și la vestiare s-a mers cu egalitate, 31-31.

S-a marcat puțin în debutul reprizei secunde, în care au fost multe greșeli. Lupusavei și Stănici au înscris după intercepții, iar Cucu marca primul coș din sfertul trei al oaspetelor după patru minute. Vlad și Mihai au menținut diferența la o posesie, dar pentru teleormănence au urmat alte trei minute fără coș. De această dată Rapidul a profitat, Burlakova, Stănici și Vlad ducând ecartul la 11 puncte. Voicu a oprit seceta din atacul CSM-ului și în ultimul minut al perioadei de joc au fost patru reușite de la distanță, semnate de Vlad, Mihai, Stănici și Crăciunescu. La ultima pauză tabela arăta 52-43.

Botorogeanu micșora diferența în debutul sfertului patru, dar au fost din nou două minute fără coș pentru oaspete. Cuatu și Vlad au mărit ecartul la 13 puncte. Voicu l-a scăzut în mai multe rânduri la 11 lungimi, dar a fost rândul teleormănencelor să aibă peste patru minute fără coș în partea de mijloc a sfertului. Manea, Burlakova și Lupusavei au marcat pentru run-ul de 10 al gazdelor, care s-au distanțat la 70-49 cu mai puțin de trei minute rămase din joc. Voicu a oprit seceta ofensivă a CSM-ului și Stănici a pus cea mai mare diferență pe tabelă, de 22 de puncte, cu o reușită de afară. Mihai, Vlad și Voicu au mai punctat pe final și meciul s-a încheiat cu scorul de 74-55.

Gazdele au profitat mult mai bine de greșelile adverse, cu 32 de puncte pe contraatac față de 2. Rapidul a avut un procentaj mai bun la șuturile din acțiune, 40% (26/64) față de 32% (23/74). Bucureștencele au marcat 20 de coșuri din semicerc, 6 triple și au transformat 16 libere, în timp ce teleormănencele au avut 19 reușite de două puncte, 4 de afară și 5 de la linia de fault.

Viorela Voicu a fost coșghetera partidei cu 27 de puncte, în double-double cu 12 recuperări. Pentru CSM Alexandria au mai înscris: Crăciunescu 13 puncte, Mihai 7 puncte (7 recuperări, 6 assist-uri), Cucu 4 puncte, Horlea 2 și Botorogeanu 2 puncte.

Natalia Burlakova și Florina Stănici (Diaconu) au fost cele mai bune marcatoare ale învingătoarelor, cu câte 15 puncte, plus 6 recuperări și 5 pase decisive). Pentru Rapid au mai înscris: Vlad 14 puncte (aproape de double-double cu 9 recuperări), Lupusavei 14 puncte (5 recuperări), Manea 10 puncte și Cuatu 6.

Cu această primă victorie stagională, Rapidul ajunge la 7 puncte, la egalitate cu CSM Alexandria. Cele două formații nu vor avea mult timp până la următoarea partidă din campionat. Prima etapă din returul grupei Est este programată la finalul acestei săptămâni. Rapidul primește duminică, de la ora 14:00, vizita concitadinei Agronomia. CSM Alexandria joacă luni, de la ora 18:00, acasă cu CSM Târgoviște.

*foto: Miska Brigitta

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!