Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Rapid București se impune la Târgu Secuiesc și se menține pe locul secund în grupa B din LNBF

Andreea Vlase

Andreea Vlase
09.12.2018

Rapid București a ajuns la 7 victorii în grupa valorică B din Liga Națională de Baschet Feminin după ce s-a impus pe terenul celor de la ACS KSE Târgu Secuiesc. Scorul a fost 63-74, pe sferturi: 16-16, 16-13, 12-24, 19-21. Gazdele au marcat mai mult din acțiune, 58 de puncte față de 47, dar diferența s-a făcut la libere. Covăsnencele au avut doar 6 vizite la linia de fault, față de 34 ale oaspetelor. Bucureștencele au avut 21 de puncte după greșelile adverse față de 8.

ACS KSE Târgu Secuiesc a început partida cu Noemi Boloni, Ramona Danalache, Kayla Mobley, Iringo Debreczi și Hanna Holinka Miklos. La gazde nu a putut juca Csurulya, suspendată după greșeala descalificatoare din meciul pierdut în prelungiri cu CSM Târgu Mureș. Rapid București le-a avut în 5-ul de start pe Natalia Burlakova, Alexandra Lupusavei, Raluca Matei, Gabriela Vlad și Florina Stănici (Diaconu).

 Mobley a înscris primele 5 puncte ale partidei și Stănici (Diaconu) a marcat primul coș al oaspetelor. Același căpitan al feroviarelor a egalat la 9, cu mai multe reușite din apropierea panoului, iar Matei le-a dus prima dată pe bucureștence în avantaj. Boloni le-a readus pe gazde la conducere, cu o triplă, Stănici a scuturat plasa de la distanță și Danalache a egalat pentru 16-16, cât a fost scorul primei pauze.

După un debut echilibrat de sfert secund, covăsnencele s-au dus la 6 puncte în față în minutul 17, scor 27-21 după tripla lui Holinka Miklos. Bucureștencele s-au apropiat la 3 puncte, ACS KSE s-a distanțat la 7, dar Burlakova a înscris 4 puncte pe finalul sfertului și la pauza mare scorul era 32-29.

Gazdele nu au marcat timp de mai mult de trei minute și jumătate după revenirea de la vestiare, Stănici a egalat și și-a dus echipa din nou la conducere. 32-38 era scorul în minutul 24. Danalache a scuturat plasa de la distanță pentru primele puncte ale covăsnencelor din repriza secundă și Holinka Miklos a egalat la 38 cu o nouă triplă. Au urmat 7 puncte la rând pentru oaspete, gazdele s-au apropiat la 3 lungimi și Rapidul s-a distanțat la 44-53 la ultima pauză.

ACS KSE Târgu Secuiesc s-a apropiat la 57-60 la intrarea în a doua jumătate a sfertului patru, după coșul lui Danalache. Boloni și Miklos au încheiat partida mai repede, ieșind cu 5 greșeli personale. Rapidul s-a distanțat pe final de la linia de fault și meciul s-a încheiat cu scorul de 63-74. Formația bucureșteană ocupă locul secund în clasamentul grupei valorice B, cu 18 puncte după 7 victorii și 4 înfrângeri, fiind la egalitate cu liderul Phoenix Știința Constanța. Alb-vișiniile au un meci în plus. ACS KSE Târgu Secuiesc este pe 5, cu 13 puncte după 3 succese și 7 eșecuri.

Oaspetele au avut două reușite în plus din semicerc, 22 față de 20, iar gazdele au marcat mai mult de la distanță, 6 triple față de 1. Rapidul a avut 34 de aruncări libere din care a transformat 27, în timp ce ACS KSE a avut doar 6 vizite la linia de fault, transformând 5. 40-31 a fost scorul la recuperări și 7-15 la intercepții. 21 de puncte au marcat feroviarele după greșelile adverse, față de 8.

Florina Stănici (Diaconu) a fost coșghetera partidei cu 42 de puncte, nou record stagional în LNBF. Fundașul a jucat toate cele 40 de minute ale partidei și a înscris 11 coșuri din acțiune și 19 libere. A mai avut 5 recuperări și 2 assist-uri, cu 39 eficiență. Raluca Matei a fost în double-double pentru oaspete cu 13 puncte și 10 recuperări. Pentru Rapid au mai înscris: Burlakova 6 puncte, Cazacu 5, Vlad 4 și Cuatu 4 puncte.

Kayla Mobley a fost cea mai bună marcatoare a gazdelor, fiind în double-double cu 17 puncte și 10 recuperări, dar și 8 mingi pierdute. Ramona Danalache a urmat-o cu 16 puncte. Pentru ACS KSE Târgu Secuiesc au mai înscris: Boloni 12 puncte, Holinka Miklos 10 și Debreczi 8 puncte (plus 15 recuperări și 4 assist-uri).

ACS KSE Târgu Secuiesc mai are de jucat două meciuri până la finalul primei faze a sezonului regulat, în 12 decembrie acasă cu Agronomia București și în 19 la Oradea. Rapidul încheie prima fază cu meciul din 12 decembrie, acasă cu CSU CSM Oradea.

*foto: Haáz Vince / szekelyhon.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!