Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Rapid București și-a luat revanșa pentru înfrângerea din tur cu Agronomia

Andreea Vlase

Andreea Vlase
06.12.2018

CS Rapid București a câștigat duelul cu concitadina CS Agronomia, scor 73-59, pe sferturi: 20-16, 18-14, 24-17, 11-12. Partida a contat pentru etapa a 11-a din grupa valorică B a Ligii Naționale de Baschet Feminin. Meciul a fost echilibrat în primele 18 minute, după care gazdele s-au desprins și și-au luat revanșa pentru înfrângerea la un punct din tur. Florina Stănici (Diaconu) a fost coșghetera partidei cu 29 de puncte, iar Alexandra Chițanu a fost în double-double pentru oaspete.

În tur Agronomia câștiga cu 60-59 după un final strâns, cu un coș înscris de Mihaela Chelariu la ultima fază. De atunci rapidistele au avut 4 victorii și o înfrângere, în timp ce Agronomia a suferit 6 eșecuri la rând.

În partida de miercuri seara, Ioana Pinter le-a trimis în 5-ul de start al Rapidului pe Raluca Matei, Natalia Burlakova, Alexandra Lupusavei, Florina Stănici (Diaconu) și Gabriela Vlad. Milan Sokic a început partida cu Mihaela Chelariu, Alexandra Chițanu, Claudia Ușurelu, Sonia Vilcinschi și Gabriela Brudea. Stănici a deschis scorul transformând o liberă din două, iar Vilcinschi le-a dus pe oaspete în avantaj, 1-2. Cele două echipe au trecut pe rând la conducere, cu triplele lui Burlakova și Vlad, respectiv Vilcinschi. Lupusavei a reușit un 3 points-play și ducea scorul la 10-5 la jumătatea primului sfert. Gazdele s-au dus la 7 puncte în față, dar Neagu a reușit două triple și Chelariu una, prin care au strâns ecartul la 2 puncte. Matei a stabilit scorul la prima pauză, 20-16.

Gazdele nu au marcat în primele două minute și jumătate din sfertul secund, iar Chițanu și Vilcinschi au reușit 7 puncte prin care Agronomia revenea la conducere, scor 20-23. A fost rândul oaspetelor să nu găsească drumul spre coș mai mult de patru minute și Rapidul a trecut din nou în față, 28-23. Chițanu a redus diferența la două lungimi, dar Vlad și Stănici au scuturat plasa de la distanță și gazdele se distanțau la 8 puncte. Acesta avea să fie ecartul la jumătatea partidei când tabela arăta 38-30.

După revenirea de la vestiare doar Cuatu a reușit un coș de două puncte în primele trei minute și jumătate. Au urmat triplele lui Chițanu și Cuatu, iar diferența se menținea în jur de 10 puncte. Aceasta creștea la 15 după trei reușite de afară ale gazdelor (2 Stănici și una Vlad). La ultima pauză scorul era 62-47.

Ultima perioadă de joc a început cu ratări de ambele părți, Cuatu marcând prima după mai mult de două minute. Topală a reușit 6 puncte la rând și și-a apropiat echipa la 68-57 cu un minut și jumătate înainte de final, dar problema câștigătoarei era deja rezolvată. Meciul s-a încheiat cu scorul de 74-59 și Rapidul a trecut pe locul secund, cu 16 puncte, la egalitate cu Phoenix Știința Constanța (formația de pe primul loc) și CSM Târgu Mureș (pe locul 3). Agronomia este pe ultima poziție cu 11 puncte.

Florina Stănici (Diaconu) a fost coșghetera partidei cu 29 de puncte (4x3), plus 5 recuperări, 6 assist-uri și 3 intercepții, pentru +33 eficiență. Pentru Rapid au mai înscris: Burlakova 13 puncte (9 recuperări), Vlad 9 puncte (3x3), Cuatu 7 puncte, Matei 6 puncte (13 recuperări), Lupusavei 5 puncte (6 recuperări), Țicu 2 puncte, Pantazi 1 și Cazacu 1 punct (5 recuperări).

Alexandra Chițanu a fost cea mai bună marcatoare de la oaspete cu 20 de puncte, fiind în double-double cu 11 recuperări. Pentru Agronomia au mai înscris: Vilcinschi 17 puncte (5 recuperări), Topală 8 puncte, Chelariu 6 puncte (16 recuperări), Neagu 6 puncte și Ușurelu 2.

Agronomia mai are de disputat trei partide până la finalul primei faze a sezonului regulat. Sâmbătă, 8 decembrie, alb-verzile primesc vizita liderului Phoenix Știința Constanța. În 12 decembrie merg la Târgu Secuiesc, iar în 19 joacă acasă cu CSM Târgu Mureș. Rapidul mai are două meciuri din această fază a campionatului. Sâmbătă, 8 decembrie, joacă în deplasare la Târgu Secuiesc, iar în 12, acasă cu CSU CSM Oradea.  

*foto: Alina Cojocaru Photography facebook

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!