Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Rapidul primește vizita Agronomiei în duelul bucureștean din prima etapă a returului grupei Est

Rapidul primește vizita Agronomiei în duelul bucureștean din prima etapă a returului grupei Est

Sala Rapid găzduiește duminică, de la ora 14:00, duelul bucureștean dintre Rapid și Agronomia. Meciul contează pentru etapa a 8-a a grupei Est din LNBF, prima a returului. Alb-vișiniile au spart joi seria de cinci înfrângeri în campionat și au obținut prima victorie în acest sezon, acasă cu CSM Alexandria, în timp ce Agronomia vine după trei înfrângeri la rând. Alb-verzile au un punct în fața concitadinelor în clasament.

Cele două echipe sunt vecine de clasament la finalul turului din grupa Est. Agronomia ocupă locul cinci, cu 8 puncte după 2 victorii și 4 înfrângeri. Alb-verzile sunt la egalitate cu Phoenix Știința Constanța, dar au dezavantajul rezultatului direct. Rapidul a urcat pe 6 grație primei victorii din acest sezon, având 7 puncte, cu un bilanț de un succes și 5 eșecuri. Feroviarele sunt la egalitate cu CSM Alexandria, echipă pe care au învins-o etapa trecută.

Alb-vișiniile au avut un început mai slab de campionat, cu cinci înfrângeri la rând. Trei au fost în deplasare (57-79 la Agronomia, 54-90 la ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe și 44-80 la Phoenix Știința Constanța) și două acasă (65-73 cu Olimpia CSU Brașov și 57-70 cu CSM Târgoviște). Pauza de naționale i-a priit echipei pregătite de Ioana Pinter din Dan Militaru, care a obținut primul succes stagional la reluarea campionatului, cu o echipă cu multe tinere în lot. Feroviarele s-au impus joi cu 74-55 acasă cu CSM Alexandria în ultima etapă a turului după ce au avut cinci jucătoare în double-digits.

Agronomia București are ultima victorie de până acum tot contra lui CSM Alexandria, 56-49 în deplasare în etapa a 4-a, din 12 octombrie. Celălalt succes al elevelor lui Milan Sokic a fost cel din runda inaugurală cu Rapidul, 79-57 acasă. Agronomia are două înfrângeri în deplasare (47-73 la CSM Târgoviște și 54-82 în ultima etapă la ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe) și două acasă (43-48 cu Phoenix Știința Constanța și 70-80 cu Olimpia CSU Brașov).

Florina Stănici (Diaconu) este coșghetera Rapidului și cea mai bună marcatoare din grupa Est la finalul turului. Are o medie de 18,3 puncte în șase partide, fiind și cea mai bună pasatoare a echipei cu 4 assist-uri pe meci. Natalia Burlakova o urmează cu 10,7 ppg, iar Gabriela Vlad este cea mai bună recuperatoare a echipei, cu 5,8 recuperări pe partidă.

Anca Șipoș este cea mai bună marcatoare și recuperatoare a Agronomiei cu 16,2 puncte pe meci și 11,2 recuperări, iar Sonia Vilcinschi o urmează cu 11,3 ppg, ambele având șase meciuri. Alexandra Chițanu are cea mai mare medie de puncte la Agronomia, 16,3, dar a jucat doar 3 partide și s-a accidentat. Ambele echipe au început campionatul doar cu jucătoare autohtone, dar Agronomia și-a adus recent două americance, Marquita Daniels și Jordan Hawkins.

Partida tur dintre cele două echipe a fost la discreția Agronomiei, care s-a impus cu 79-57 după ce a deschis jocul cu un run de 12 puncte și a condus și la 28. Alexandra Chițanu reușea atunci 31 de puncte pentru învingătoare, la care Anca Șipoș și Mihaela Chelariu terminau în double-double cu 19 puncte și 11 recuperări, respectiv 11 puncte și 13 recuperări. Florina Stănici (Diaconu) era cea mai bună marcatoare a Rapidului cu 19 puncte, iar Alexandra Lupusavei marca 11.

Cele două echipe s-au mai întâlnit în LNBF în stagiunea precedentă, iar în sezoanele 2016-2017 și 2017-2018, în Liga 1. În primul au fost trei dueluri. În cele din faza semifinală victoria a revenit de fiecare dată formației gazdă. La turneul de promovare Rapidul se impunea cu 71-61 la Timișoara și obținea pe teren dreptul să urce în LNBF, dar a optat pentru o participare tot în Liga 1. Agronomia putea urca în locul concitadinei, dar a ales tot eșalonul secund. În sezonul următor cele două echipe s-au întâlnit doar în faza semifinală, câștigând și de această dată gazdele.

În vara lui 2018 Liga 1 și LNBF s-au unit, astfel că cele două formații din capitală au ajuns în Liga Națională. Au fost în ambele faze ale sezonului regulat în grupa a doua valorică. În prima fază s-a respectat trendul dintre cele două, cu gazdele câștigând, iar în faza a doua victoria au obținut-o vizitatoarele în ambele meciuri. Rapidul a câștigat la turneele de clasament, cu 77-66 pe terenul concitadinei și îi lua fața pentru locul 10.

Rapid București și CS Agronomia București se întâlnesc duminică, 24 noiembrie, de la ora 14:00, la Sala Rapid. Meciul din etapa a 8-a va fi arbitrat de Andrei Bădilă, Laurențiu Antoche și Cristina Anuței.

*foto: Sport Total – Rapid București facebook

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!