Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Rebekah Gardner și Claudia Cuic părăsesc campionatul României

Rebekah Gardner și Claudia Cuic părăsesc campionatul României

Sepsi Sfântu Gheorghe și CSM Satu Mare au pierdut câte o piesă importantă pentru viitorul sezon. Rebekah Gardner și Claudia Cuic și-au găsit angajamente în alte campionate și vor lua calea Spaniei, respectiv a Turciei.

Rebekah Gardner, legitimată în sezonul 2020-2021 la Sepsi-SIC, a semnat o înțelegere pentru stagiunea viitoare cu Spar Citylift Girona. Echipa spaniolă a întâlnit formația din Sfântu Gheorghe în meci direct în preliminariile Euroligii feminine din toamna trecută.

În LNBF, americanca în vârstă de 30 de ani a avut medii statistice 14.6 puncte, 5.0 recuperări, 2.4 pase decisive și 1.9 intercepții în 26 de meciuri jucate. Alături de Sepsi, Gardner a cucerit campionatul național, Cupa României și a ajuns în sferturile de finală ale EuroCup Women. Rebekah a fost una dintre cele mai constante și importante sportive din lotul antrenat de Zoran Mikes.

Claudia Cuic (Pop) a revenit la CSM Satu Mare în luna ianuarie a acestui an, dar se desparte de echipa vicecampioană după doar câteva luni. Baschetbalista româncă va juca în stagiunea 2021-2022 pentru Bursa BSB din Turcia. Jucătoarea polivalentă a mai evoluat în campionatul turc pentru Istanbul Universitesi SK, Botas și Galatasaray.

În sezonul 2020-2021 din Liga Națională de baschet feminin, Cuic (Pop) a reușit 17.5 puncte, 8.7 recuperări, 4.3 assist-uri și 1.6 intercepții pe meci în cele 18 partide în care a fost prezentă pe parchet. Ea a avut un impact major în formația pregătită de Maikel Lopez, fiind cea mai bună recuperatoare de la CSM, pe lângă aportul important ofensiv adus de aceasta.  Alături de echipa sătmăreană, Claudia a terminat pe locul doi atât în campionat cât și în Cupa României.

*Foto: Sepsi-SIC/CSM Satu Mare

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!