Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Record negativ pentru BC Mureș la puncte marcate

Adrian Micinic

Adrian Micinic
25.11.2012

BC Mureș Târgu-Mureș a suferit a 3-a înfrângere stagională în actuala ediție de campionat. Formația ardeleană a pierdut, sâmbătă (24.11), la Târgu-Jiu, în fața Energiei Rovinari, scor 59-63.

Gorjenii s-au revanșat pentru înfrângerea din Cupa României, de la Sibiu, atunci când gruparea mureșeană a câștigat cu scorul de 79-72.

Prin prisma rezultatului consemnat la Târgu-Jiu, formația din Târgu-Mureș a stabilit un record negativ stagional la capitolul puncte marcate. Alb-albaștrii au înscris doar 59 de puncte în 40 minute de joc efectiv.

Precedentul record negativ al formației mureșene a fost consemnat în partida cu Farul Constanța, la precedenta deplasare. Atunci, BC Mureș a învins cu scorul de 60-58.

De notat că BC Mureș a avut un procentaj mai bun decât adversarul la aruncările de două puncte. În plus, ardelenii au permis adversarului o singură intercepție în 40 minute de joc. Pe de altă parte, Energia Rovinari a dominat la recuperări (40-28), fiind net superioară în special la recuperările ofensive (12-3). Este o situație interesantă, ținând cont de problemele majore ale oltenilor la interior în condițiile în care dispune doar de doi jucători valizi pentru pozițiile 4-5.

Problemele la interior ale mureșenilor sunt vizibile și din statistica individuală a pivoților. Balaban a avut 5 puncte și 4 recuperări în 19 minute, iar Adebayo a terminat cu 4 puncte și o recuperare în 7 minute de joc. Practic, BC Mureș a jucat fără pivot o bună perioadă de timp, în condițiile în care adversarul a jucat cu un pivot clasic preț de 35 minute, iar în celelalte cinci minute Steffel a fost suplinit de Lăpuște, un alt jucător masiv chiar dacă nu foarte înalt.

Din punct de vedere ofensiv jocul lui BC Mureș a scârțâit în pofida faptului că s-a mizat aproape jumătate din meci pe o formulă scundă, în speranța unui joc ofensiv mai accelerat. În schimb, în apărare, BC Mureș a creat probleme adversarului, cu precădere în defensiva zonă, însă lipsa de inspirație pe faza ofensivă a fost decisivă. Desigur, un aspect foarte important în această înfrângere a fost absența lui Andrija Ciric, un jucător cu potențial ofensiv. În absența sa, Branko Cuic, singurul jucător de creație din lotul lui BC Mureș, a fost responsabil și cu finalizarea în condițiile în care Peciukas nu a reușit să repete evoluțiile din partidele cu SCM U Craiova și CSM București, iar Ceskovic a avut 3/13 la aruncările din acțiune.

În fine, nu trebuie omis faptul că BC Mureș a jucat al 3-lea meci fără antrenorul principal Srecko Sekulovic. Fără el gruparea ardeleană are o victorie și două înfrângeri. O astfel de situație este de neacceptat și cu atât mai greu digerabilă prin prisma faptului că deja s-au strâns trei meciuri (fără etape intermediare interpuse), adică trei săptămâni de când Sekulovic nu are contact direct cu echipa.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!