Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Rezultate înregistrate în prima rundă din faza a doua a LNBF

Rezultate înregistrate în prima rundă din faza a doua a LNBF

În acest sfârșit de săptămână au avut loc partidele din prima etapă a fazei a doua din grupele A și B valorice din campionatul feminin. Toate meciurile s-au disputat sâmbătă, 11 ianuarie, cu excepția duelului dintre Phoenix Constanța și CSM Alexandria, care s-a jucat duminică, 12 ianuarie. Cel mai echilibrat și disputat duel al primei grupe valorice a avut loc la Arad, acolo unde FCC Baschet din localitate a câștigat derby-ul cu CSM Târgoviște. 

Sepsi SIC Sfântu Gheorghe s-a impus fără probleme în deplasare cu Olimpia CSU Brașov, scor 63-99. Pe sferturi, tabela a indicat 16-30, 15-25, 9-20 și 23-24. Campioana en-titre a început în forță partida și a încetinit ritmul abia în ultimul sfert, când avea un avantaj considerabil. Jovana Pasic de la Sepsi a fost cea mai bună marcatoare a meciului cu 29 de puncte, în timp ce Angela Bealde a înscris 20 de puncte pentru Brașov.

CSM Satu Mare a învins acasă pe CS Universitatea Cluj-Napoca, scor 70-43 (15-6, 17-12, 17-14, 21-11). La pauză, sătmărencele conduceau 32-18 și au mărit ecartul treptat în repriza a doua. Bernice Mosby a fost cea mai bună marcatoare de la Satu Mare cu 18 puncte, în timp ce Alexandra Uiuiu a înscris 12 puncte pentru ”U” Cluj.

FCC Baschet Arad s-a văzut nevoită să alerge după adversară în victoria de pe teren propriu cu CSM Târgoviște, scor 63-56 (14-20, 18-12, 16-10, 15-14). Oaspetele conduse de Cătălin Tănase au început mai hotărâte disputa de pe malul Mureșului și au condus în mai multe rânduri pe tabelă, chiar și în repriza secundă. La pauză, scorul era egal, 32-32. Partida a fost una încinsă având în vedere rivalitatea dintre cele două echipe și desfășurarea acțiunii din teren. Multe decizii ale arbitrilor au fost contestate de ambele părți, iar fanii prezenți în număr mare la polivalentă au contribuit la presiunea pusă pe oficialii jocului. Arădencele s-au desprins în câștigătoare în sfertul patru, când au avut totuși emoții după trei coșuri la rând de la mare distanță ale jucătoarelor de la Târgoviște. 

Adrienne Webb a avut 19 puncte în această partidă, iar Karakasevic a terminat confruntarea cu 15 recuperări și 5 puncte. De remarcat evoluția tinerei jucătoare Alina Pop de la Arad, care în aproape 35 de minute petrecute pe parchet a arătat determinare și concentrare în joc, contabilizând 7 puncte, 5 recuperări și 2 pase decisive.

Alina Chivu și Ancuța Stoenescu au fost cele mai bune marcatoare de la CSM Târgoviște cu câte 17 puncte de fiecare, în timp ce Gabriela Irimia a adunat 10 recuperări și 8 puncte. Stoenescu a fost singura jucătoare integralistă din această partidă, Târgoviște folosind o rotație de 7 jucătoare. 

În grupa B s-au înregistrat următoarele rezultate în runda întâi din faza a doua:

CSU Rookies Oradea 51-69 BC Sirius Târgu Mureș (Ruxandra Chiș 24 de puncte, Kata Meszaros 25 de puncte)

Agronomia București 74-62 Rapid București (Sonia Vilcinschi 21 de puncte, Florina Diaconu 15 puncte)

Phoenix Știința Constanța 51-46 CSM Alexandria (Lauren Brozoski 18 puncte, Georgiana Voicu 16 puncte)

Datorită numărului inegal de echipe din grupa B, ACS KSE Târgu Secuiesc a stat în această rundă.

*Foto: Radu Bulzan

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!