Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

România merge cu o medie de vârstă în jur de 20 de ani la Cupa Mondiala 3x3 U23 din China

România merge cu o medie de vârstă în jur de 20 de ani la Cupa Mondiala 3x3 U23 din China

A doua ediție a Cupei Mondiale 3x3 U23 se dispută în perioada 2-6 octombrie în China, la Lanzhou. România va participa atât la feminin, cât și la masculin. Pentru a doua ediție a competiției România va avea doar jucători și jucătoare în jur de 20 de ani.

La prima ediție a competiției, România a fost pe 11 la masculin și 17 la feminin. Trei sportivi care au reprezentat țara noastră la precedenta ediție, disputată tot în China, sunt în lot și pentru a doua Cupă Mondială 3x3 U23. Este vorba de Ștefan-Vasile Bîrloveanu și Sebastian-Teodor Costeiu, la masculin, respectiv Nicolett Orban, la feminin.

Bîrloveanu și Costeiu îi vor avea alături pe Alexandru Coconea și Cristian-Ionel Mâinea la competiția din acest an. România este cap de serie 7 în întrecerea masculină și a fost repartizată în grupa B, alături de gazda China, Letonia, Kazakhstan și Statele Unite. Tricolorii intră în joc în a doua zi, 3 octombrie. De la ora 11:50 (locală 16:50) vor întâlni China (cap de serie 2). De la 13:55 România joacă cu Statele Unite (18). Urmează o zi de pauză și în 5 octombrie vor fi celelalte două meciuri ale românilor în faza grupelor. De la 13:55 vor juca cu Letonia (10) și de la 15:25 vor întâlni Kazakhstanul (15).

Nicolett Orban este mezina lotului trimis de România la mondialul din China. Le are alături pe Ecaterina Armanu, Maria-Daiana Tănase și Alina-Maria Podar. Tricolorele sunt cap de serie 6 și au fost repartizate în grupa C, alături de Mongolia (3), Germania (11), Iran (14) și Uganda (19). Și la feminin România intră în competiție în ziua a doua (3 octombrie). Va începe cu Uganda, de la ora 11:00 (ora locală 16), iar de la 13:15 vor juca cu Mongolia. După ziua de pauză din grupa C, tricolorele vor întâlni sâmbătă Germania (de la ora noastră 13:15) și Iran (14:35).

Primele două din fiecare grupă avansează în sferturile de finală, care deschid ultima zi a competiției. Dacă trece de grupă, la masculin România va întâlni calificatele din grupa D, în care sunt Mongolia, Olanda, Lituania, Serbia și Coreea de Sud. În grupa A au fost repartizate Rusia, Slovenia, Turcia, Argentina și Noua Zeelandă, iar din grupa C fac parte Qatar, Ucraina, Brazilia, Italia și Kyrgyzstan.

Dacă se califică în faza eliminatorie la feminin, România va avea adversar din grupa A, în care sunt Rusia, Belarus, Indonezia, Cehia și Republica Dominicană. În grupa B a fetelor sunt China, Olanda, Ungaria, Elveția și Sri Lanka, iar în grupa D sunt Ucraina, Franța, Japonia, Italia și Turkmenistan.

Sferturile sunt programate duminică dimineață între 7:10 (primul sfert la feminin) și 10:35 ora (noastră) de start a ultimului sfert masculin. Semifinalele fetelor vor fi la 11:30 și 11:55, iar cele de la băieți vor începe la 12:20 și 12:45. Finalele mici se vor disputa alternativ, la 13:20 cea feminină și 13:45 cea masculină. Finala fetelor începe la 14:40, iar lupta pentru titlul la masculin începe la 15:05.

*foto: 3x3 Romania facebook

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!