Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Romina Filip: „Nu ştiu dacă noul format al ligii va reuși să rezolve problemele care au dus la diminuarea competiției”

Andreea Vlase

Andreea Vlase
10.09.2018

Romina Filip a trecut în această vară de la desființata SCM Timișoara la Olimpia CSU Brașov. Înternaționala de 28 de ani a ales formația de sub Tâmpa pentru stabilitatea pe care a arătat-o de-a lungul timpului. Ultimele două cluburi la care a evoluat Filip în primul eșalon au desființat secția feminină.

În stagiunea precedentă au fost 10 echipe la startul competiției feminine, dar Phoenix Galați și-a retras echipa după cinci etape, astfel că au terminat 9 formații. Pentru sezonul următor s-au unit primele două ligi și sunt 13 echipe la start, împărțite în două grupe valorice în prima fază, de 6 și 7 echipe. Prima clasată din a doua grupă se va alătura celor 6 din prima, pentru faza a doua, după care va urma play-off-ul, cu primele 8. Extrema Olimpiei CSU Brașov a vorbit pentru site-ul oficial al echipei despre această schimbare de sistem.

„Noul format al ligii, deși se pare că are menirea de a revitaliza sportul de performanță, în speță LNBF, nu știu dacă va reuși să rezolve problemele cu adevărat reale și care au dus la diminuarea competiției, în primul rând ca număr de echipe participante. Sportul de performanță presupune investiții și deocamdată din perspectiva aceasta suferim mult! Ce este cert, este faptul că ne vom lupta cu cinci echipe foarte puternice, ceea ce înseamnă că fiecare joc va fi extrem de disputat, echilibrat și implicit spectaculos.”

Romina Filip a jucat 4 sezoane la Phoenix Galați, alăturându-se clubului la debutul în Liga Națională. Acesta s-a confruntat cu mari probleme, astfel că Filip a trecut la Timișoara în vara trecută. La începutul aventurii în alb-violet, extrema declara pentru site-ul nostru că și la Timișoara se poate construi ceva frumos, iar echipa să se bată la titlu în câțiva ani. Nu a fost cazul, pentru că clubul de pe Bega a desființat formația feminină după doar un sezon în prima ligă, când a avut probleme cu restanțele. Jucătoarea care va face 29 de ani în noiembrie a ales în această vară Olimpia CSU Brașov, pentru stabilitate.

 „De-a lungul timpului am încercat la fiecare început de sezon să aleg echipe cu proiecte serioase și stabile. Capitolul stabilitate nu a fost de fiecare dată așa cum speram, tăvălugul desființărilor echipelor de baschet feminin afectând și echipele la care am activat în trecut. Din acest punct de vedere, pot spune cu certitudine că Olimpia, în decursul timpului, în pofida faptului că niciodată nu a avut unul dintre cele mai mari bugete din ligă, a demonstrat faptul că este una dintre cele mai stabile echipe din România, atât la capitolul conducerii, al băncii tehnice și chiar al lotului de jucătoare, aspect ce a facilitat an de an depășirea condițiilor financiare și obținerea de rezultate deosebite! Pot spune după numai câteva zile petrecute aici, faptul că am luat o decizie foarte bună, întrucât am întâlnit un colectiv foarte unit.

În plan personal, îmi doresc, în primul rând, să termin sezonul sănătoasă, să fiu ferită de accidentări și să îmi pot ajuta echipa meci de meci. Ca obiective de performanță, îmi doresc anul acesta să joc o finală”, a mai spus Romina Filip pentru sursa citată.

Aceasta a început deja pregătirea cu noua sa formație, dar vineri a luat o pauză pentru a juca la meciul de retragere al Monikăi Brosovszky-Boriga, care s-a disputat la Timișoara. Cele două au fost coechipiere în sezonul trecut la SCM Timișoara, iar veterana de 44 de ani a fost un model pentru Romina Filip.

„Când eram junioară urmăream campionatul de baschet nord-american (masculin pentru că cel feminin nu a fost foarte popularizat în România) și de acolo obișnuiam să îmi aleg modele. Odată cu maturizarea, am început să apreciez și alte laturi ale sportivului de performanță, în afară de calitățile fizice și talentul, și acum pot spune că un adevărat model pentru mine este Monika Brosovszky. Un alt model care nu provine din baschet, deși astăzi sună drept clișeu, este Simona Halep. Nu mă refer la Simona Halep de astăzi, ci la acea Simona Halep care a muncit de la vârste fragede, făcând sacrificii inimaginabile pentru un om de rând, să ajungă sportivul desăvârșit pe care acum îl admirăm, dar nu știu dacă îl apreciem cum se cuvine.”

Romina Filip va debuta oficial la Olimpia CSU Brașov în primul tur din Cupa României. Alb-albastrele vor juca cu FCC ICIM Arad în 26 și 29 septembrie. Extrema a debutat și la SCM Timișoara tot într-un duel de cupă cu formația arădeană.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!