Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Sancțiune drastică pentru BC Mureș după ce s-a retras din LNBM

Eduard Popa

Eduard Popa
28.03.2018

bc mures sanctiuni frb

BC Mureș Târgu Mureș a anunțat că se retrage din Liga Națională de Baschet Masculin la începutul acestei săptămâni, după ce „Tigrii” au terminat toate meciurile din prima fază a sezonului regulat.

Cu toate acestea, rezultatele obținute de BC Mureș vor rămâne în vigoare. De asemenea, Federația Română de Baschet a anunțat că mureșenii au primit două amenzi în valoare de 10.000 de euro pentru retragerile din LNBM și Liga 1.

„Luand act de adresele structurii sportive ABC Mures Targu Mures  nr. 23/23.03.2018, si nr. 24/26.03.2018 de a se retrage din L1M si LNBM, editia 2017-2018, pozitie transmisa catre FRB prin e-mail, tinand cont de prevederile art 23.18, litera c din RGOC, in urma retragerii dupa inceperea competitiei, in baza art 22.26 din RGOC, CCLTO decide:

- penalizarea clubului  ABC Mures Targu Mures cu suma de 10000 Euro  in conformitate cu art 23.18 litera c pentru retragerea din LNBM.
- penalizarea clubului  ABC Mures Targu Mures cu suma de 10000 Euro  in conformitate cu art 23.18 litera c pentru retragerea din L1M.

Deoarece retragerea s-a produs dupa  incheierea fazei 1  jocuri tur – retur cu etape saptamanale, echipele participante in LNBM faza a doua care se disputa pe grupe 1-6 si 7-12, tur si retur fiecare cu fiecare, vor intra in cele doua grupe cu toate punctele acumulate in tur si retur in faza 1.

Decizia pronuntata in prima instanta de catre CCLTO poate fi atacata in termen de 48 de ore la Comisia de Apel a FR Baschet”, se arată într-un comunicat pe site-ul FRB.

*foto:

5 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Cristian Chirita :

    ...
    Ăstia din federație sunt total rupți de realitate, așteaptă bani din amenzi. Doar ca o sa aștepte mult.

    cu 5 ani în urmă (29.03.2018) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș oldboy :

    Niste cretini
    FR Baschet este dusa cu pluta? Ce crede ca BC Mures s-a retas asa, de fita? Ca nu mai avea chef sa joace? Se pare ca mentalitatea de neocomunisti a PSD a contaminat si FRBaschet. Bai habarnistilor credeti ca intrarea in insolventa se face pentru ca ai prea multi bani? Cine credeti voi ca o sa va plateasca amenda? Ipocriti si nesimtiti ce sunteti. Asta este atitudinea voastra fata de un club care este in groapa? Mai bateti si voi un cui in cosciug? Mi-e greata de voi!

    cu 5 ani în urmă (29.03.2018) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    @oldboy
    oricat as vrea sa empatizez cu BC Mures, trebuie sa remarc faptul ca gandirea comunista este tocmai a ta prin faptul ca nu vezi nici o problema in retragerea unei echipe dintr-o competitie si consideri ca nu trebuie luata nici o masura punitiva.
    Bineinteles ca nu a vrut nimeni sa intre clubul in insolventa (sau o fi vrut?) si sa se retraga. Dar aceasta retragere are consecinte asupra competitiei si a clasamentului final. Nu se mai joaca meciuri, se modifica rezultatele meciurilor deja jucate.
    Ce se intampla daca maine si Iasi si Dinamo si apoi si GL, asa de sanchi, decid sa se retraga din campionat? Sa le zicem sa mearga toti linistiti la treburile lor?
    Greseala din partea FRB nu este ca amendeaza un club deja insolvent, cum bine zice @Cristian Chirita, o sa astepte mult si bine plata amenzii. Greseala este ca nu cere garantii financiare la depunerea dosarului pentru participarea unui club in LNBM (sau orice competitie). Adica aici este ipocrizia. I-ai lasat sa intre in competitie desi nu stiai daca o pot duce (dpdv financiar) iar acum tot tu ii amendezi cand au ramas fara bani.
    La fel si cu celelalte compromsuri facute de aceeasi federatie ciunta. Cum a jucat iasiul juma de sezon (daca nu si mai mult) partidele de acasa prin alte parti pt ca nu au avut parchet.
    Pe de alta parte, daca s-ar respecta toate regulile la sange si in plus s-ar solicita si garantii financiare, ma intreb cu cate formatii am mai ramane in LNBM? Aici e de fapt problema, ca e saracie mare in sportul asta si intindem si noi plapuma pana se rupe...

    cu 5 ani în urmă (29.03.2018) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Cristian Chirita :

    Federali autisti sau răuvoitori
    Eu intreb dacă Phoenix Galați, club ce a retras echipa feminina din LNBF si L1F, a plătit amenda pentru retragere, acelasi club activând sub egida FRB în LNBM. Cumva poziția d-lui Nini de membru in BF a făcut ca acest club să fie păsuit? Ori U Alba-Iulia amenda pentru retragerea din L1F? In timpul ăsta, amărâții ce nu au buget sunt amendați sau amenințați desi s-au retras din motive financiare, nu de florile marului. Oricum, desi sunt mari probleme financiare la majoritatea echipelor, autoritățile locale nu mai dau bani iar sponsorii prefera fotbalul pentru vizibilitate, FRB visează superligi cu multe echipe care sa plătească taxe ca de superliga. Sa continue sa viseze, când se vor trezi vor avea un soc. La fete, cu 2 exceptii, e dezastru, la băieți puțin mai bine decât la fete.

    cu 5 ani în urmă (29.03.2018) Raspunde
  • BC Sirius Mureșul Târgu Mureș jeff :

    retragere
    studentU are mare dreptate, de fapt fara garantii financiare serioase si verificabile (sa nu mai vorbim despre datorii ramase din sezoanele trecute) nici o echipa nu ar trebui lasata sa inceapa campionatul. iar in cazul unei retrageri este normal sa existe sanctiuni, chiar daca achitarea acestora este o imposibilitate

    cu 5 ani în urmă (29.03.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!