Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Sătmărencele încep cu dreptul partea a doua a campionatului

Radu Bărăian

Radu Bărăian
18.01.2014

Liga Națională

Etapa XIV

77-59

Sala Sporturilor Satu-Mare

8-6 Statistică 4-10

CSM Satu Mare a trecut pe teren propriu fără mari probleme de CSM Universitatea Oradea, scor 77-59 (19-13, 21-15, 12-16, 25-15), într-un meci care a contat pentru prima etapă a returului din Liga Națională de Baschet Feminin. 

Tehnicianul gazdelor, Peter Eleș, a început partida cu un prim-cinci format din R. Tarța, A. Orosz, J. Kortni Jones, T. Wampler, respectiv C. Cutaș, în timp ce Adriana Niculescu a răspuns cu S. Ashford, R. Chiș, L. Price, A. Adams și C. Johnson. 

Sătmărencele au început în forță partida cu CSM Oradea, reușind să înscrie 6 puncte în primele 3 minute, fără ca adversarele să pună vreun punct pe tabelă. După alte 4 minute scurse din joc, gazdele aveau un avantaj de 9 puncte, scor 15-6. Până la finalul primului act, gruparea oaspete a reușit să mai reducă din diferență, scorul fiind 19-13. După primele 5 minute ale sfertului secund, fetele pregătite de Peter Eleș aveau un parțial de 10-8, tabela înregistrând 29-21. Amfitrioanele au fortaț desprinderea, reușind acest lucru până la intrarea la vestiare, având un avantaj de 12 puncte pe tabelă, scor 40-28. 

Orădencele au revenit mult mai motivate de la cabine, reușind după primele 4 minute și jumătate să reducă avantajul gazdelor la doar 3 puncte, 41-44. Cu toate că CSM Universitatea Oradea a câștigat sfertul al 3-lea cu 16-12, adversarele acestora aveau înaintea actului decisiv un avantaj de 8 puncte, 52-44. Echipa organizatoare avea astfel o misiune clară pentru ultima parte a jocului, să păstreze cel puțin acel ecart de 8 puncte. Cu un joc foarte bun în defensivă și mult calm pe faza de atac, CSM-ul din Satu Mare a înscris în prima parte a sfertului 7 puncte, în timp ce bihorencele doar 2 (59-46). Sătmărencele au reușit până la finalul jocului să pună o diferență de 18 puncte în fața adversarelor, astfel impunându-se în primul meci al returului din LNBF cu 77-59.

Punctele victoriei sătmărene au fost marcate de T. Wampler cu 21 de puncte (10 rec), J. Kortni Jones 18 (9 rec), A. Orosz 14 (6 rec), R. Tarța 12 (5 rec, 6 p.d), C. Cutaș 8 (8 rec), B. Voica 2, respectiv M. Adi 2. De cealaltă parte, cea mai bună jucătoare a echipei din Oradea a fost S. Ashford cu 29 de puncte (6 rec), C. Johnson 12 (15 rec), L. Price 12, A. Adams 4 și I. Gavra 2.

În urma acestei victorii, formația din Satu Mare a ajuns la cel de-al 8-lea succes stagional, având de asemenea 6 înfrângeri, în timp ce bihorencele au un bilanț de 10 înfrângeri și doar 4 victorii. În etapa viitoare, sătmărencele se vor deplasa la Brașov pentru duelul cu Olimpia, în timp ce Oradea va primi vizita fetelor din Galați.

*Foto: Bajnai Botond

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!