Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

SCM Timișoara a obținut un nou succes în Alpe Adria Cup

SCM Timișoara a obținut un nou succes în Alpe Adria Cup

SCM Timișoara a jucat pentru ultima dată pe teren propriu în sezonul regulat din Alpe Adria Cup. „Leii din Banat” s-au duelat în cursul serii de miercuri, 24 ianuarie, cu cei de la Vienna Basket și au câștigat cu 106 la 90 împotriva austriecilor veniți cu o rotație foarte scurtă. Rezultatul i-a dus pe alb-violeți la 8-1 în clasamentul grupei B, iar adversarii au coborât la 3-5.

Timișoara: Djordje Dimitrijevic, Tyreek Scott-Grayson, Nikola Gajic, Adam Mirkovic, Edward Petrescu

Viena: Bogic Vujosevic, Davor Konjevic, Darko Bajo, Aron Stazic, Ivan Siriscevic

Oaspeții au marcat primele puncte ale întâlnirii și Mirkovic a reușit să egaleze cu o reușită din colțul terenului, iar Bajo a dus în scurt timp scorul la 3-7. Diferența a devenit de trei posesii în urma triplei lui Siriscevic (5-12), austriecii fiind capabili să păstreze un procentaj foarte bun în privința aruncărilor de la distanță. Gajic a avut reușite consecutive și a modificat situația de pe tabelă pentru 17-21, Vujosevic a răspuns cu un layup elegant și clubul din Viena s-a desprins cel mult la +8 în perioada rămasă din sfertul inaugural, act care s-a încheiat cu 22-27.

Șase puncte fără răspuns au avut gazdele în decurs de un minut și Gajic a dus scorul la 28-27 prin libera suplimentară pe care a transformat-o. Vujosevic a întrerupt run-ul de 8-0 în care s-a aflat SCM Timișoara și în câteva secunde scorul a devenit egal, iar apoi austriecii au revenit la conducere și Dragan Petricevic a cerut time-out la 32-36. Bănățenii au răspuns bine după acel moment și triplele lui Gajic, respectiv Kesar au egalat situația de pe tabelă, cel din urmă fiind precis la 40-38. Ultimele trei minute ale reprizei au consemnat câteva schimbări la conducere și vizitatorii s-au aflat în avantaj la pauza confruntării: 52-53.

Timișoara a deschis sfertul trei cu un run de 7-0 și a urmat un timp de odihnă din partea austriecilor la 59-53, moment în urma căruia Stazic a fost precis din căciulă. Kesar i-a dus pe „Leii din Banat” la +9, iar sub celălalt panou Rados a beneficiat de o liberă suplimentară pentru 66-62, lucru care i s-a întâmplat și lui Mitrovic peste câteva zeci de secunde. Vujosevic a reușit să pună șase puncte la rând pe tabelă și diferența a scăzut la 71-70, Dimitrijevic fiind cel care a oprit revenirea celor de la Vienna Basket. Timișorenii au reușit să se mențină la conducere în ultimele atacuri și au condus în premieră la finalul unui sfert, 80-74.

Gazdele au reușit să formeze o diferență din două cifre prin and-one-ul lui Scott-Grayson (86-76), americanul fiind trimis din nou la linia de fault pentru a continua desprinderea și Dimitrijevic a marcat la 91-76. Bănățenii au atins suta cu trei minute înainte de final, moment în care s-au aflat într-un run de 20-6 și cu excepția lui Kesar ceilalți jucători de pe parchet au fost autohtoni. Siriscevic și Konjevic au scăzut diferența la 12 lungimi (100-88), iar în cele din urmă SCM Timișoara s-a impus cu 106-90. Aceasta a fost a opta victorie în nouă meciuri din Alpe Adria Cup pentru formația antrenată de Dragan Petricevic.

Nikola Gajic și Igor Kesar au fost cei mai eficienți jucători ai învingătorilor, cu câte 20 de puncte. Djordje Dimitrijevic i-a urmat cu 17 puncte și 4 assist-uri, iar Tyreek Scott-Grayson și Adam Mirkovic au stat cu 11 puncte.

Vienna Basket a venit cu o rotație extrem de scurtă la Timișoara, șapte sportivi fiind trecuți pe foaia oficială și șase dintre aceștia au jucat. Bogic Vujosevic a ieșit în evidență cu 28 de puncte, 7 pase decisive și 3 recuperări în 40 de minute, iar Davor Konjevic l-a secondat cu 23 de puncte, 5 recuperări și 4 pase decisive în același interval de timp. Austriecii l-au avut tot timpul pe teren și pe Ivan Siriscevic.  

Următorul meci pentru bănățeni va avea loc pe 27 ianuarie, în grupa 11-18 din Liga Națională, cu CSM Focșani.

*foto: Facebook Leii din Banat - Baschet SCM Timișoara

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!