Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

SCM Timișoara are o ultimă șansă pentru calificarea în playoff-ul LNBM

SCM Timișoara are o ultimă șansă pentru calificarea în playoff-ul LNBM

SCM Timișoara primește vizita lui FC Argeș Pitești în ultima rundă a sezonului regulat din Liga Națională de Baschet Masculin, bănățenii având nevoie de anumite scenarii pentru a prinde ultimul loc disponibil pentru playoff.

„Leii din Banat” stau în acest moment cu 5-12 bilanț pe poziția a noua, prima de sub linie, dar în cazul unui succes pot spera la playoff, condiția fiind ca Dinamo să piardă pe terenul Rapidului. Avantajul meciurilor directe este de partea Timișoarei, în urma rezultatelor din prima fază a campionatului, astfel că echipa lui Dragan Petricevic ar fi cea care ajunge în postsezon dacă scenariul este îndeplinit.

FC Argeș are multiple variante, dar în orice caz nu poate urca mai sus de locul 5 la finalul sezonului regulat. „Vulturii” au acum 7-10 bilanț, la egalitate cu SCM U Craiova și CSU Sibiu, având avantajul meciurilor direct cu ambele. Alb-violeții pot cădea până pe 7 dacă atât Craiova, cât și Sibiul se impun în această etapă, rămân pe 5 dacă ambele o să piardă indiferent de rezultatul pe care echipa o să-l aibă la Timișoara, iar o înfrângere pentru Argeș împreună cu un succes pentru Craiova sau Sibiu o să coboare echipa lui Milan Mitrovic pe locul 6.

Calificarea în playoff pentru Timișoara ar însemna în mod cert o serie cu CSM Oradea, iar FC Argeș se va duela cu una dintre U-BT Cluj, Rapid București sau CSO Voluntari, în funcție de clasarea finală. Bănățenii încheie sezonul în acest punct dacă pierd sau Dinamo reușește să câștige în fieful Rapidului.

Meciul tur a adus un succes cu 72 la 56 pentru FC Argeș la mijlocul lunii martie, Nikola Jevtovic având atunci un double-double format din 17 puncte și 11 recuperări, iar Ilija Djokokic a fost principalul marcator al Timișoarei cu 13 puncte. Acel duel de la Pitești a adus cea mai slabă prestație ofensivă pentru bănățeni în această ediție de campionat, indiferent de fază.

De la acea întâlnire din Pitești Arena, SCM Timișoara adună aproape de fiecare dată 21 de aruncări bune de două puncte și într-o singură ocazie a fost la sub 70 de puncte marcate. În plus, Ilija Djokovic a stabilit în precedentul meci al bănățenilor, contra Rapidului, cea mai bună prestație ofensivă pentru un jucător din Top 10, cu cele 33 de puncte pe care le-a reușit.

În privința întâlnirilor oficiale, FC Argeș este fără înfrângere în disputele cu Timișoara din 29 decembrie 2019, când a cedat cu 66-91 în Banat în Cupa României. Tot în acel an, dar cu o lună mai devreme, a venit ultimul succes al „leilor” în LNBM, la capătul unui meci terminat cu 99-96.

Duelul de la Timișoara va avea loc în această seară, 7 aprilie, de la ora 20.00 și o să fie în direct pe FRB TV.

*foto: Facebook Leii din Banat Baschet SCM Timișoara

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!