Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

SCM Timișoara dispută penultimul joc în sezonul regulat din Alpe Adria Cup

SCM Timișoara dispută penultimul joc în sezonul regulat din Alpe Adria Cup

SCM Timișoara va evolua pentru ultima dată pe teren propriu în sezonul regulat din Alpe Adria Cup în cursul serii de miercuri, 24 ianuarie. Bănățenii se vor duela cu Vienna Basket.

Formația pregătită de Dragan Petricevic și-a asigurat locul în Final Four prin succesul de săptămâna trecută, 107-77 în fieful lui BC Geosan Kolin. „Leii din Banat” au ajuns la șapte victorii în opt partide din Alpe Adria Cup, fiind singurul club care a pierdut doar într-o ocazie în actuala campanie. Oponenții de miercuri, cei de la Vienna Basket, au 3-4 bilanț înaintea confruntării de la Timișoara.

Austriecii au avut câteva prestații ofensive interesante, în două cazuri fiind capabili să treacă de suta de puncte. Prima dată, acest lucru s-a întâmplat în duelul tur cu Ilirija, 113 la 102, iar apoi în returul cu Kolin, 116-107. În plus, o singură dată au terminat cei din Viena cu mai puțin de 84 de puncte marcate (74-89 cu Dubrava).

Meciul tur dintre Timișoara și Vienna Basket a adus 11 schimbări la conducere și în 12 rânduri s-au aflat formațiile la egalitate. Alb-violeții au câștigat cu 92-87, după ce șase jucători s-au aflat în double digits. Tyreek Scott-Grayson și Adam Mirkovic au totalizat câte 18 puncte, iar Luka Mitrovic i-a urmat cu 16 puncte, 7 pase decisive și 5 recuperări. Chiar dacă s-a aflat în tabăra învinșilor, Bogic Vujosevic a prins un monster game cu 31 de puncte, 13 pase decisive și +41 la eficiență.

Cele patru meciuri de acasă ale timișorenilor în Alpe Adria Cup au adus 89.7 puncte marcate în medie și o diferență de puțin peste 11 puncte. Defensiva a arătat bine pentru SCM Timișoara în precedentele trei apariții în această întrecere, chiar dacă în perioada amintită a venit și singurul pas greșit. De partea cealaltă, Vienna Basket s-a văzut învinsă în toate cele trei deplasări stagionale din competiție.

Austriecii beneficiază de media cea mai bună în privința punctelor marcate în AAC, cu 93.7, și ies în evidență la nivelul aruncărilor de trei puncte, cu un procentaj de 40%. Timișoara, în schimb, este cea mai eficientă formație (105.1 index în medie) și aruncă cu 90% de la linia liberelor. Igor Kesar a adunat până în acest punct al sezonului 15.1 puncte, iar Vienna s-a bazat pe punctele reușite de Davor Konjevic, Darko Bajo și Bogic Vujosevic în ultimele confruntări, în absența lui Demarkus Stuckey Jr., care n-a evoluat din ultimele zile ale anului calendaristic trecut.

Înaintea confruntării directe din Alpe Adria Cup, formația din capitala Austriei a învins-o cu 86-68 pe BBC Nord și a rămas pe poziția a opta în liga internă. Timișoara și-a luat revanșa împotriva lui CSM Târgu Jiu, 96-82, rezultat prin care va intra de pe primul loc în grupa 11-18.

Jocul dintre SCM Timișoara și Vienna Basket, din grupa B a Alpe Adria Cup, va avea loc miercuri (24.01) începând cu ora 18.30. Duelul va fi transmis pe TVR Timișoara și pe canalul de YouTube al întrecerii.

*foto: Facebook Leii din Banat - Baschet SCM Timișoara

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!