Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

SCM Timișoara, în fața ultimului joc de acasă din 2023 în Alpe Adria Cup

SCM Timișoara, în fața ultimului joc de acasă din 2023 în Alpe Adria Cup

SCM Timișoara țintește a cincea victorie stagională în Alpe Adria Cup, în ultimul meci de acasă din anul 2023 adversara bănățenilor fiind formația slovenă Ilirija. Duelul din grupa B va avea loc marți, 21 noiembrie, și va fi televizat.

Înființată în urmă cu 66 de ani, Kosarkarski klub Ilirija a revenit în primul eșalon al Sloveniei cu ocazia sezonului 2021/2022, după câteva stagiuni în liga secundă în perioada anterioară. Adversara Timișoarei a prins playoff-ul în cele două campanii din Liga Nova, dar nu a putut să treacă de primul tur. În ceea ce privește Cupa Sloveniei, în acești doi ani Ilirija s-a oprit mereu în sferturile de finală.

Aflată pentru al treilea sezon consecutiv în Alpe Adria Cup, Ilirija vine dintr-o țară care nu a fost lipsită din Final Four în primii trei ani de existență ai competiției. Slovenia are două câștigătoare de Alpe Adria Cup, fiind vorba despre Helios Suns (2016) și Zlatorog Lasko (2018), dar de la ultimul succes niciun club din această țară nu a prins măcar semifinalele.

Pregătită de Stipe Modric, fost jucător al echipei pe finalul carierei, Ilirija are un lot format în special din autohtoni. Străinii sunt Adnan Arslanagic, Luka Barisic (ambii din Croația), Alex Gustin, Erik Gustin, Mark Padjen și Jaka Klobucar (toți din Slovenia).

La nivelul statistic s-au evidențiat, în Alpe Adria Cup, Anej Orel (19.7 puncte, 6.0 recuperări) și Sergej Macura (15.8 puncte, 6.0 recuperări, 2.0 intercepții). În double digits se află Nemanja Scekic și Luka Kures, în vreme ce Jaka Klobucar beneficiază de cel mai bun procentaj al triplelor transformate, 50%.

Ilirija a avut tot patru meciuri, la fel ca și Timișoara în această competiție, pierzând în trei ocazii. Două eșecuri au venit după confruntări cu multe puncte, 102-113 la Viena și 91-97 cu BC Geosan Kolin.

Timișoara și Ilirija sunt printre cele mai eficiente echipe din Alpe Adria Cup și au medii importante de assist-uri (18.8 - 21.5), ele fiind apropiate în clasament și la nivelul recuperărilor ofensive (11.8 - 12.0, al intercepțiilor (8.3 - 8.8) sau al capacelor (3.0 - 1.8), precum și la procentajele din acțiune (59.9 - 56.2% la două, 31.7 - 32.7% la trei puncte).

Înaintea deplasării la Timișoara, Ilirija a jucat acasă în campionatul Sloveniei și a pierdut cu 85-96 împotriva lui LTH Castings, rezultat care a trimis-o la 4-4 bilanț. Kloboucar și Kures au avut cifre asemănătoare, amândoi terminând cu 13 puncte, 4 recuperări și 2 assist-uri.

Meciul dintre SCM Timișoara și Ilirija va avea loc marți, 21 noiembrie, de la ora 19.00 și va putea fi urmărit pe TVR Timișoara, respectiv pe canalul de YouTube Alpe Adria Cup.

*foto: Facebook Leii din Banat - Baschet SCM Timișoara

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!