Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

SCM Timișoara începe parcursul din grupa 11-18 cu un duel în fața lui CSM Focșani

SCM Timișoara începe parcursul din grupa 11-18 cu un duel în fața lui CSM Focșani

SCM Timișoara va avea parte de un nou meci pe teren propriu, după ce la mijlocul acestei săptămâni a câștigat pentru a opta oară în Alpe Adria Cup. În debutul grupei 11-18, bănățenii vor juca în fața celor de la CSM Focșani, meciul fiind programat pentru seara de sâmbătă, 27 ianuarie.

„Leii din Banat” au reușit să încheie prima fază a campionatului cu o victorie în fața lui CSM Târgu Jiu, 96-82, diferență care le-a asigurat primul loc în clasamentul grupei 11-18. Avantajul formației de pe Bega vine în contextul în care atât CSM Târgu Jiu, cât și SCM U Craiova au tot 5-1 bilanț. În plus, echipa lui Dragan Petricevic a avut alte două rezultate pozitive în ultima vreme, ambele fiind înregistrate în Alpe Adria Cup.

De partea cealaltă, CSM Focșani a terminat Conferința B cu o victorie de palmares, 78-71 la Sibiu, rezultat pe care însă nu se va putea baza în faza secundă a Ligii Naționale. Aici, vrâncenii pornesc cu 1-5 și o depășesc doar pe Laguna București, singura formație care n-a obținut vreun rezultat pozitiv în actuala campanie.

Din iarna anului 2022 nu s-au mai întâlnit Timișoara și Focșani într-un meci oficial. Partida la care se face referire a avut loc pe 10 decembrie și s-a încheiat cu 79-71 pentru alb-violeți în fieful oponenților, după ce Nikola Gajic și Igor Kesar au marcat împreună 45 de puncte.

Jocul din acest weekend a fost pus sub semnul întrebării, în lotul lui CSM Focșani existând mai multe probleme medicale. Vrâncenii au solicitat amânarea meciului, dar potrivit unui comunicat pe care l-au emis în cursul zilei de vineri (26.01), SCM Timișoara nu a fost de acord cu acest lucru. Rămâne de văzut în ce formulă va putea evolua CSM Focșani în Sala Sporturilor „Constantin Jude”.

Parcursul ceva mai bun din prima fază a ajutat-o pe Timișoara să beneficieze de cifre mai bune în comparație cu Focșani. Alb-albaștrii stau mai bine la procentajul liberelor transformate (78.2 - 76.5%), la nivelul recuperărilor defensive (23.4 - 23.1), al intercepțiilor (6.8 - 6.3) sau în privința mingilor pierdute în medie (11.3 - 12.3). Toate celelalte date statistice sunt favorabile bănățenilor. Nikola Gajic (13.1 puncte, 5.0 recuperări) și Derryck Thornton Jr. (17.4 puncte) sunt principalii marcatori din cele două loturi.

Meciul de la Timișoara va avea loc sâmbătă, 27 ianuarie, de la ora 18.00 și va fi transmis în direct pe FRB TV.

*foto: Facebook Leii din Banat - Baschet SCM Timișoara

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!