Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

SCM Timișoara obține a doua victorie în Liga Națională, prima în deplasare

Andreea Vlase

Andreea Vlase
27.11.2017

SCM Timișoara a obținut, la Alba Iulia, a doua victorie în Liga Națională și prima în deplasare. Scorul a fost 72-78,pe sferturi: 23-22, 17-10, 11-21 și 21-24. Cele două echipe și-au împărțit perioadele în care s-au aflat la conducere, cu gazdele având un avans maxim de 11 puncte în sfertul secund. Oaspetele au fost mai precise în ultima perioadă de joc, când s-au distanțat la un maxim de 9 lungimi. Au fost multe libere ratate de ambele părți.

CSU Alba Iulia a jucat joi în Liga Europei Centrale, după ce luni jucase în campionat. Timișorencele au avut o săptămână și o zi de la meciul de acasă cu CSBT Alexandria, după care s-au pregătit la Buziaș pentru că sala Constantin Jude era ocupată.

Manuel Rodriguez le-a trimis în formula de start pe January, Radovic, Fodor, Fleșer și Fleming, iar Mihai Coldea a răspuns cu Conwright, Burdgess, Ardelean, Ivășchescu și Lloyd. Primele reușite ale celor două echipe au fost de după semicerc, prin Fodor și Conwright. Gazdele s-au dus la 7-3 după reușitele din spațiul de trei secunde a lui Radovic și January, iar oaspeții cereau primul time-out, după două minute. Lloyd, Ardelean și Conwright au dus pentru prima dată formația timișoreană în avantaj, 7-9. Alb-violetele au marcat de două ori doar una din două  libere și scorul devenea 7-11. Nou-venita Crăciun a intrat la CSU în minutul 5, iar Conwright înscria de la distanță pentru 7-14. Era rândul lui Rodriguez să ceară timp de odihnă.

Fleșer a oprit run-ul de 11 puncte al oaspetelor cu o triplă. Gazdele s-au apropiat la o lungime după tripla lui Morrissette. Oaspetele au comis turnover de 24 de secunde și au cedat posesia cu câteva secunde înainte de finalul sfertului. Morrissette a dus repede mingea lângă coșul advers și Fleming a înscris înainte de sirenă. CSU Alba Iulia a preluat conducerea la prima pauză, scor 23-22.

Morrissette a punctat de după semicerc, Fleming a înscris după o fază rapidă și a dus scorul la 28-22. Coldea cerea din nou time-out. Au urmat două minute cu ratări de ambele părți, oprite de libera transformată de Filip, care a înscris primul punct al oaspetelor în sfertul secund după trei minute și jumătate. Fodor și Radovic au dus scorul la 32-23 la jumătatea sfertului doi. 

Burdgess a ratat o aruncare simplă de lângă inel, iar Conwright a fost sancționată cu antisportiv pentru un fault la January. Fundașul a ratat ambele libere. Au fost din nou ratări de ambele părți, inclusiv un turnover de 24 de secunde al oaspetelor. Timișorencele au ratat de trei ori din spațiul de trei secunde la aceeași fază, iar Omerbasic a ieșit șchiopătând. Filip a înscris de la distanță primul coș din acțiune al timișorencelor în sfertul secund după aproape opt minute. Gazdele răspundeau cu reușite din interiorul semicercului. 40-32 a fost scorul la jumătatea partidei. Ardelencele au marcat jumătate din puncte din spațiul de trei secunde și aveau cinci recuperări în plus, 20-15.

CSU a făcut multe greșeli în debutul sfertului trei, iar alb-violetele se apropiau la 40-39 după tripla lui Conwright. Rodriguez a cerut timp de odihnă după ce elevele sale nu au găsit drumul spre coș mai mult de două minute. Morrissette a pătruns pe culoarul făcut de Radovic și a reușit primele puncte ale gazdelor după pauza mare. Au fost câteva ratări de lângă inel, de ambele părți, precum și câteva pase afară. Burdgess le-a readus pe alb-violete în avantaj, iar Lloyd marca cinci puncte la rând pentru 44-50. Morrissette a pătruns și a redus ecartul la patru puncte, dar gazdele au  pierdut o nouă minge. Crăciun a marcat după o recuperare ofensivă, după care a fost sancționată cu tehnic pentru simulare. Morrissette a avut 3 libere din care a transformat doar una, iar la ultima pauză scorul a fost 51-53.

Oaspetele au fost mai precise în debutul sfertului patru și s-au desprins la 53-61, având și atacuri prelungite după recuperări ofensive. A fost antisportiv la Brosovszky și January a transformat a doua liberă, cu emoții. Brosovszky și-a trecut în cont două puncte de la linia de fault. January a continuat să rateze de la linia de fault. Morrissette a strâns ecartul la șapte lungimi și oaspetele continuau să domine la recuperare sub panoul alb-albastrelor și au înscris câte o liberă până la 62-70. Gazdele au ieșit la presing pe tot terenul în ultimele două minute. Fleming a redus ecartul la patru lungimi, dar Filip a răspuns cu o aruncare de la distanță după time-out-ul lui Coldea și scorul devedea 68-75 cu 67 de secunde până la final. S-a încheiat 72-78 și SCM Timișoara a obținut a doua victorie în această ediție de campionat, prima în deplasare. Timișorencele au mai câștigat la Galați, dar acea victorie a fost anulată.

Maegan Conwright a fost coșghetera partidei de la Alba Iulia cu 26 de puncte (3x3), la care  adăugat 5 recuperări. Leeza Burdgess a încheiat în double-double pentru oaspete, cu 17 puncte și 12 recuperări. De la SCM Timișoara s-au mai remarcat Lloyd cu 15 puncte și Ardelean cu 11 puncte, 7 recuperări și  4 pase decisive.

Ashley Morrissette a fost cea  mai  bună marcatoare a gazdelor cu 23 de puncte. Ana Radovic a avut double-double cu 12 puncte și 11 recuperări. Pentru CSU Alba Iulia s-au mai remarcat January  cu 11  puncte, 7 recuperări și 5 assist-uri și Fleming cu 10 puncte.

SCM Timișoara acumulează 7 puncte, cu  2 victorii și 3 înfrângeri și egalează formațiile de pe locurile 6 și 7. CSU Alba Iulia are 10 puncte (3/4) și este pe locul 4.

*foto: ziarulunirea.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!