Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

SCM Timișoara obține a patra victorie în Conferința B

SCM Timișoara obține a patra victorie în Conferința B

SCM OHMA Mozzart Bet Timișoara s-a impus în duelul de vineri seara (18.11) în fața lui Dinamo București în etapa a șasea a conferinței B din LNBM, scor 91-74. Alb-violeții au prins un meci foarte bun în privința procentajelor din spatele arcului de cerc.

Timișoara: Ilija Djokovic, Antonio Năsturescu, Nikola Gajic, Adam Mirkovic, Laszlo Lazar

Dinamo: Darnell Edge, Andrei Mandache, Donte Ingram, Vlad Moldoveanu, Jeremiah Tilmon

Bănățenii au irosit primul atac și Darnell Edge a punctat de la semi-distanță, Adam Mirkovic scuturând apoi plasa de la distanță și era 3-2 pentru gazde. Ingram a comis pași pe un atac la capătul căruia Dinamo putea pune trei puncte între, Timișoara fiind cea care s-a dus la două posesii în față cu tripla lui Năsturescu (8-4). Ilija Djokovic a ieșit în evidență pe următoarele atacuri și a marcat 9 puncte la rând, „Leii din Banat” ajungând la 17-8, iar după dunk-ul lui Mirkovic de la 19-10 oaspeții cereau time-out. Diferența a rămas constantă de două-trei posesii din acel moment, Ingram având un three-point play cu care a redus la cinci puncte ecartul, McClellan fiind cel care a stabilit scorul acestui sfert, 26-19, bănățenii având 5/7 de la distanță în primele 10 minute.

Maticiuc și Gajic urcau diferența la 10 puncte în debutul sfertului al doilea (31-21), Mandache reducând handicapul la 31-26 cu un and-one și apoi o reușită din acțiune, gazdele solicitând time-out în urma acestui moment. Run-ul dinamoviștilor a continuat cu tripla lui Addison (31-29), Djokovic fiind și el precis de la distanță pentru a opri seria formației în alb și roșu, Timișoara ajungând să conducă la trei posesii la jumătatea sfertului, 37-29. Maticiuc ducea scorul la 42-31 și Djokovic își continua repriza excelentă cu tripla de la 46-33, la pauză intrându-se cu 48-39 în favoarea Timișoarei.

Ingram devenea primul dinamovist în double figures și își ajuta echipa cu primele patru puncte din repriza secundă (50-43), Gajic prinzând un culoar liber spre coș și Timișoara mergea la +9. Igor Kesar refăcea un ecart format din două cifre pentru gazde cu liberele sale împărțite, Ingram punctând pentru 53-45 la jumătatea celui de-al treilea sfert, americanul fiind cu patru greșeli personale după un fault care l-a trimis pe Lazar la linia liberelor. Timișoara s-a dus la 60-48 cu tripla lui Gajic și Mirkovic făcea 64-50 de la libere, scorul după 30 de minute fiind 66-52 în dreptul gazdelor.

Dinamo a ratat oportunitatea să vină la o diferență formată dintr-o singură cifră și Mirkovic înscria pentru 68-55 din pasa lui McClellan și Djokovic ajungea la peste 20 de puncte marcate cu tripla de la 71-55, pentru diferența cea mai mare din acest joc până în acest punct. Tot Djokovic avea să contribuie la eliminarea lui Tilmon pentru cinci greșeli personale și se mergea la 74-55, iar Djokovic puncta pentru a șasea oară de la distanță în acest joc și făcea 78-62. Gajic ajungea la pragul celor 20 de puncte marcate și Edge trecea în double figures (81-65), victoria fiind în cele din urmă una clară pentru SCM Timișoara, scor 91-74.

Timișorenii (4-1 bilanț) urmează să joace cu Spisski Rytieri în Alpe Adria Cup și apoi cu CSA Steaua în campionat, iar Dinamo (3-3) are etapă liberă în LNBM.

Ilija Djokovic a fost omul meciului cu 29 de puncte (6/10 de la distanță) și 11 assist-uri, Nikola Gajic (19 puncte, 4/6 de la distanță, 5 recuperări) și Adam Mirkovic (11 puncte, 4 intercepții) fiind următorii marcatori ai învingătorilor.

Donte Ingram (16 puncte, 7/7 la două puncte, 7 recuperări), Toni Katic (14 puncte), Andrei Mandache (12 puncte, 5 recuperări, 4 intercepții) și Darnell Edge (11 puncte, 3 assist-uri) au fost oamenii lui Dinamo în double figures.

*foto: Facebook Leii din Banat - Baschet SCM OHMA Mozzart Bet Timișoara

1 comentariu la aceasta stire:
  • SCM Timișoara adis :

    ok,
    un meci bun,a intrat aproape tot de afara si cam aici sa scris meciul
    dinamo arata mai bine decat sezonul trecut si cred ca va pune multe probleme

    cu 1 an în urmă (18.11.2022) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!