Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

SCM Timișoara prelungește seria meciurilor câștigate în Alpe Adria Cup

SCM Timișoara prelungește seria meciurilor câștigate în Alpe Adria Cup

SCM Timișoara a jucat cel de-al patrulea meci stagional în Alpe Adria Cup în Austria, în cursul serii de miercuri (15.11). Bănățenii s-au duelat cu BC Viena, finalista ediției precedente, și au câștigat cu 92-87, rezultat în urma căruia au trecut la 4-0 bilanț în grupa B.

Viena: Demarkus Stuckey Jr., Bogic Vujosevic, Davor Konjevic, Darko Bajo, Jozo Rados

Timișoara: Luka Mitrovic, Tyreek Scott-Grayson, Nikola Gajic, Edward Petrescu, Adam Mirkovic

Aproape un minut a trecut până s-au marcat primele puncte ale partidei, după care s-a ajuns la 7-6 după 180 de secunde de joc. Scott-Grayson a ajutat-o pe Timișoara să preia conducere și tot cu un coș de trei puncte l-a urmat Mitrovic (9-12), după care avantajul bănățenilor s-a dublat printr-o nouă triplă, de data aceasta din partea lui Gajic. Vujosevic a egalat la 18 și Viena nu s-a oprit până la un run de 11-0 prin care s-a făcut 23-18. Ultimele două minute ale sfertului de debut au adus alte 15 puncte și austriecii au condus cu 30-26.

Dimitrijevic a restabilit egalitatea cu floater-ul său de la 32-32, iar Mirkovic a contribuit cu punctele de la linia de fault pentru revenirea bănățenilor la conducere. Următoarele posesii au continuat să aducă un joc extrem de echilibrat și Timișoara a găsit mereu un răspuns, înainte ca Vujosevic să egaleze la 42. Mirkovic a adus punctele alb-violeților din finalul reprizei și la vestiare s-a intrat cu 45-47.

Gazdele s-au bazat pe un început mai eficient de sfert trei și au mers la 56-51, iar Scott-Grayson a răspuns din partea timișorenilor. Același fundaș american și Kesar au păstrat un deficit de o singură posesie, după care SCM Timișoara a putut să treacă în avantaj la 59-61 cu liberele precise din partea lui Igor Kesar. Austriecii au găsit noi reușite din acțiune și au prins o perioadă cu cinci puncte la rând, dar Timișoara a restabilit egalitatea în scurt timp și cel de-al treilea sfert a ajuns la final cu 71-67, după câteva libere de partea jucătorilor de la BC Viena.

Debutul cu 6-0 pentru alb-violeți în parțialul decisiv a fost urmat de tripla lui Vujosevic și tot un coș de la distanță a putut să marcheze apoi Gajic pentru 74-76. Kesar a refăcut o diferență de două posesii cu un hookshot precis (76-81), iar la jumătatea sfertului s-a mers la +7 pentru Timișoara, moment în care gazdele au cerut un timp de odihnă. Mitrovic și Dimitrijevic au mărit diferența la nouă lungimi (78-87), în timp ce Gajic a punctat pentru +10, dar austriecii au înjumătățit rapid ecartul și la 85-90 a venit rândul lui Dragan Petricevic să ceară time-out. Formația din Banat a trăit cu emoții în ultimul minut de joc, dar Mirkovic a adus victoria cu reușita pentru 87-92.

Șase jucători a avut SCM Timișoara în double digits, Tyreek Scott-Grayson și Adam Mirkovic fiind lideri cu câte 18 puncte. Luka Mitrovic i-a urmat cu 16 puncte, 7 pase decisive și 5 recuperări, iar Igor Kesar s-a aflat aproape de double-double (11 puncte, 9 recuperări).

Bogic Vujosevic s-a evidențiat în acest meci cu prestația formată din 31 de puncte, 13 pase decisive, 9/11 din acțiune și 10/12 la libere. Demarkus Stuckey Jr. (22 de puncte, 3 recuperări, 2 pase decisive, 4/6 de la distanță) și Darko Bajo (14 puncte, 7 recuperări) au fost următorii marcatori pentru BC Viena.

Următorul meci pentru SCM Timișoara va fi tot în Alpe Adria Cup, pe teren propriu, împotriva lui Ilirija pe data de 21 noiembrie. În campionat, bănățenii au reprogramat duelul de la Târgu Jiu, din runda a 9-a, pentru începutul anului viitor.

*foto: Facebook Leii din Banat - Baschet SCM Timișoara

3 comentarii la aceasta stire:
  • varu silvois :

    Au înnebunit banatenii
    fac ravagii în Europa, chiar daca în campionat nu au strălucit. Acuma nu că avem campionatul puternic dar uite că Dragan are rezultate.

    cu 5 luni în urmă (15.11.2023) Raspunde
  • CSM Focșani Lex 8 :

    se poate
    deja victoria asta ne da aripi, putem visa la mai mult. sarbii din teren de la ambele echipe au fost top

    cu 5 luni în urmă (16.11.2023) Raspunde
  • SCM Timișoara adis :

    aveti dreptate
    jocul a fost bun,austriecii fiind singura echipa din Alpe care ne-a pus pus probleme pana acum
    de aceea victoaria e mai dulce
    dar sa nu ne imbatam cu apa rece,in campionat trebuie sa ne trezim

    cu 5 luni în urmă (16.11.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!