Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

SCM Timișoara reușește cea mai clară victorie în acest sezon

Andreea Vlase

Andreea Vlase
02.12.2017

CS SCM Timișoara a obținut a treia victorie în Liga Națională, cea mai clară de până acum. Alb-violetele au condus tot meciul și s-au impus acasă cu UPM BC Sirius Târgu Mureș, scor 86-56, pe sferturi: 28-19, 18-21, 22-4 și 18-12. După 6 puncte diferență la jumătatea meciului, timișorencele au marcat 23 de puncte la rând în repriza a doua. Mureșencele au avut aproape 10 minute fără coș, dar au și încasat un tehnic pentru că au trimis 5 străine în teren în același timp.

Gazdele au început partida în formula Ardelean, Ivășchescu, Conwright, Lloyd și Burdgess. Sirius le-a avut în primul 5 pe Beldian, Pop, Mitov, Robinson și Lawrence. Timișorencele au înscris primele 6 puncte ale meciului, iar Mitov marca de după semicerc primul coș al oaspetelor. Ecartul creștea la 9 lungimi, mureșencele s-au apropiat la 4 puncte, dar la prima pauză ecartul a crescut, din nou, la 9 puncte, 28-19.

Conwright și Lloyd duceau diferența la două cifre, 35-22 în minutul 13. Elevele lui Ionel Brustur se apărau în zonă, iar Filip s-a accidentat la glezna stângă și a ieșit. Alb-violetele s-au distanțat la 16 puncte în minutul 17, scor 46-30. Ultimele trei minute ale sfertului au fost fără coș pentru gazde, iar Sirius a încheiat prima repriză cu un run de 10 puncte. Scorul la pauza mare a fost 46-40.

În debutul părții secunde au fost ratări de ambele părți. Au urmat câteva momente de întrerupere din pentru că cronometrul de 24 de secunde n-a fost pornit la un atac al oaspetelor. După parlamentările arbitrilor, atacul mureșencelor s-a reluat cu 5 secunde timp pentru a finaliza. Young a marcat primul coș al sfertului trei și a dus scorul la 48-40. Conwright a dus ecartul la 10 lungimi după ce coechipierele sale au recuperat în atac. Mureșencele continuau să se apere în zonă și Young a găsit plasa de la distanță, ducând scorul la 53-40. Ionel Brustur cerea timp de odihnă după ce fetele sale nu au găsit drumul spre coș timp de două minute și jumătate. Robinson a pătruns și a înscris primele două puncte ale oaspetelor după pauza mare. Ardelean a ajuns la 4 faulturi, la fel ca și Pop, de la oaspete. Brosovszky a înscris de la distanță pentru 56-44.

La intrarea în a doua parte a sfertului trei Ionel Brustur a repetat greșeala de vineri a steliștilor și a introdus 5 străine în teren: Robinson, Lawrence, Williams, Radovic și Mitov. Gazdele au reușit cinci puncte la rând în mai puțin de un minut și s-au dus la 61-44. A urmat un nou tehnic pentru oaspete, pentru protestele lui Radovic. Mureșencele nu au mai găsit drumul spre coș până la finalul sfertului și timișorencele au intrat cu un avans de 24 de puncte la ultima pauză, scor 68-44.

Ecartul a crescut la 30 de puncte în primele două minute ale sfertului patru. Williams a marcat primul coș al oaspetelor după aproape 10 minute de secetă, timp în care gazdele au avut un run de 23 de puncte și s-au desprins la ecartul maxim, scor 76-44. Adina Pop a înscris de la mare distanță la ultima fază și a stabilit scorul final: 86-56. A fost cea mai clară victorie a timișorencelor în acest sezon și a treia în campionat. Sirius a ajuns la 6 înfrângeri.

Maegan Conwright a fost coșghetera partidei cu 23 de puncte, la care a adăugat 5 recuperări, 5 pase decisive, dar și 5 mingi pierdute. Dlesha Lloyd a încheiat meciul în double-double cu 13 puncte și 10 pase decisive. Pentru SCM Timișoara s-au mai remarcat Burdgess cu 10 puncte și 7 recuperări, respectiv Kiriienko cu 10 puncte.

Sherise Williams a fost cea mai bună marcatoare a oaspetelor cu 12 puncte, urmată de Robinson cu 11.

Timișorencele au avut 38 de puncte din spațiul de trei secunde și 14 puncte pe contraatac. De asemenea au reușit cu 8 recuperări în plus, 43-35. Mureșencele au avut doar 18 coșuri din acțiune, în timp ce gazdele au marcat 31.

Pentru alb-violete urmează două deplasări la rând, restanța de la Cluj și ultimul meci al turului, la Brașov. Sirius Târgu Mureș va întâlni acasă pe FCC ICIM Arad în etapa viitoare. 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!