Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

SCM Timișoara și CSM Petrolul Ploiești se întâlnesc în derby-ul rundei din grupa 11-18

SCM Timișoara și CSM Petrolul Ploiești se întâlnesc în derby-ul rundei din grupa 11-18

Două formații din orașe importante ale baschetului românesc vor fi adversare în a doua rundă din grupa 11-18 a Ligii Naționale. SCM Timișoara și CSM Petrolul Ploiești propun derby-ul etapei din această parte a clasamentului, într-un duel programat pentru 3 februarie.

„Leii din Banat” se află într-o perioadă foarte eficientă de la mijlocul lui ianuarie încoace, cu patru victorii la rând în cele două competiții în care participă. În plus, formația lui Dragan Petricevic a arătat o formă ofensivă excelentă în aceste dueluri pe care le-a încheiat cu 96+ puncte marcate. Cel mai recent, SCM Timișoara a trecut cu 98-69 de CSM Focșani în deschiderea grupei 11-18.

De partea cealaltă, CSM Petrolul Ploiești a pierdut precedentele cinci jocuri din Liga Națională. Ultima dată, galben-albaștrii au irosit un avantaj de 20 de puncte cu CSM Târgu Jiu și au fost învinși acasă cu 98 la 99, pe o aruncare precisă a lui Oluyitan. Perioada nefastă a prahovenilor este de durată, elevii lui Mihai Popa reușind să câștige un singur meci de la mijlocul lunii noiembrie, și acel succes fiind obținut la limită pe terenul lui CSM Focșani.

Timișoara și Ploiești s-au duelat la startul ediției 2023/2024, în Cupa României. CSM Petrolul a putut să se impună atunci cu 86-78 în grupa organizată la Craiova și a obținut mai târziu biletele pentru Final 8-ul întrecerii. În ceea ce privește Liga Națională, cele două formații nu s-au întâlnit deloc pe parcursul stagiunii trecute.

Situația din clasament ține cu alb-violeții, care au un bilanț de 6-1 înaintea jocului din Sala „Constantin Jude”. Prahovenii au coborât la 3-4 prin eșecul cu CSM Târgu Jiu și ocupă locul 5 în ierarhia grupei 11-18.

Statistic, Timișoara și Ploiești au câteva medii prin care se regăsesc între primele 10 formații ale campionatului. Acestea sunt cifrele adunate la puncte (80.8 - 80.4), assist-uri (16.8 - 17.5), eficiență (89.6 - 90.5 index) sau capace (2.7 - 2.8). Ambele cluburi au avut grijă de posesii, bănățenii fiind cu a doua cea mai mică medie de mingi pierdute (11.6), iar prahovenii cu a șasea astfel de medie (12.8). Nikola Gajic (12.8 puncte) și Kenny Funderburk (18.4 puncte) sunt principalii realizatori din cele două loturi.

Meciul de la Timișoara va avea loc în cursul serii de sâmbătă, 3 februarie. FRB TV o să transmită confruntarea începând cu ora 19.00.

*foto: Facebook Leii din Banat - Baschet SCM Timișoara

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!