Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

SCM Timișoara și Olimpia CSU Brașov, la a doua confruntare

Andreea Vlase

Andreea Vlase
02.02.2018

CS SCM Timișoara încheie prima fază a campionatului acasă, în fața Olimpiei CSU Brașov. Alb-violetele nu mai pot prinde grupa 1-5, în timp ce brașovencele vor juca în faza următoare în prima grupă valorică indiferent de rezultatele din ultima rundă.

Timișorencele sunt pe 7 înaintea etapei care încheie sezonul regulat. Elevele lui Mihai Coldea au 21 de puncte și un bilanț de 6 victorii și 9 înfrângeri. Alb-violetele nu pot să urce mai sus de această poziție și dacă se impun în fața brașovencelor. Formația de pe Bega poate să ajungă echipele din fața sa, Universitatea Cluj-Napoca și FCC ICIM Arad, dacă acestea pierd confruntările de pe propriul teren cu campioana ACS Sepsi SIC, respectiv cu ultima clasată, Sirius Târgu Mureș. Bănățencele sunt dezavantajate de rezultatele directe la orice egalitate cu una din cele două echipe sau cu ambele.

Olimpia CSU Brașov abordează ultima etapă de pe poziția a 3-a, cu 23 de puncte și un bilanț de 8 victorii și 7 înfrângeri. Echipa lui Dan Calancea nu poate să urce mai sus de această poziție la finalul primei faze a campionatului. Dacă se impun la Timișoara, alb-albastrele încheie pe locul 3 sezonul regulat și vor aborda de pe această poziție turneele din prima grupă valorică. Dacă pierd la sala Constantin Jude, brașovencele vor încheia pe patru în cazul în care CSBT Alexandria face o surpriză la Satu Mare. Olimpia CSU are avantajul rezultatelor directe cu teleormănencele, dacă termină cu același număr de puncte. De asemenea, mai sunt posibile variantele în care echipele de pe locurile 3 și 4 pierd, iar cele de pe 5 și 6 câștigă (una sau amândouă). Atunci va fi egalitate în trei sau patru, cu brașovencele fiind în avantaj în orice egalitate.

CS SCM Timișoara vine după două victorii consecutive, 77-68 acasă cu CSU Alba Iulia și 85-60 pe terenul „lanternei roșii”, Sirius Târgu Mureș. Olimpia CSU Brașov a avut două meciuri strânse acasă săptămâna trecută. A câștigat cu CSBT Alexandria, 74-70, după care a pierdut cu Universitatea Cluj-Napoca, scor 77-80.

Alb-violetele au 4 victorii și 3 înfrângeri pe propriul teren în această ediție de campionat. Același bilanț îl au și brașovencele în deplasare.

Cele două echipe s-au întâlnit o singură dată până acum, la meciul din tur. La finalul unui joc strâns, brașovencele s-au impus cu 73-71, după ce oaspetele aveau un avans de două puncte la intrarea în ultimul minut. Biljana Pesovic a fost coșghetera acelui meci cu 24 de puncte. Sârboaica a jucat prima dată în Liga Națională la Timișoara, la fosta Danzio. Dora Ardelean a fost cea mai bună marcatoare timișoreană în duelul din tur, cu 18 puncte. Componenta naționalei României a jucat în sezonul trecut la Olimpia CSU.

Față de confruntarea precedentă, CS SCM Timișoara nu o mai are în componență pe Maegan Conwright, care a plecat în Rusia. De la brașovence a plecat Portia Durrett, iar în locul său a venit Silvana Jez, de la „U” Cluj-Napoca.

Meciul dintre CS SCM Timișoara și Olimpia CSU Brașov se joacă sâmbătă 3 februarie, de la ora 17:30, la sala Constantin Jude. Vor arbitra Andrada Csender, Ciprian Ciocan și Vlad Potra, supervizați de Doru Vinași.

*foto: facebook SCM Timișoara baschet feminin

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!