Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

SCM Timișoara va avea o echipă satelit în Liga 1

SCM Timișoara va avea o echipă satelit în Liga 1

SCM Timișoara a transmis, prin intermediului site-ului clubului, faptul că din sezonul 2023/2024 va înscrie o formație în Liga 1, pentru a ajuta dezvoltarea jucătorilor tineri. Clubul de pe Bega a oferit informații și despre activitatea la nivelul seniorilor, precum și despre sectorul juvenil.

Bănățenii notează că nucleul acestei formații satelit va fi format din jucătorii garniturii U18, cei care au ajuns pe podiumul Campionatului Național în acest an, cucerind medaliile de bronz.

Antrenorii care se vor ocupa de destinele echipei satelit vor fi Laszlo Lazar (principal) și Aref Gyori Kaed-Bey (secund), iar Cristian Bota (director tehnic cu atribuții sporite la formația din Liga 1) îi va ajuta. „Leii din Banat” transmit faptul că Lazar va rămâne și jucător activ la formația din LNBM.

Pe lângă anunțul înființării echipei satelit, timișorenii au anunțat și componența staff-ului tehnic pentru sezonul 2023/2024. Astfel, antrenorul principal Dragan Petricevic va colabora la seniori cu Milos Pesic (antrenor secund), Nenad Markovic (scouting şi video analist), Cristian Bota (director tehnic), Tiberiu Puta (preparator fizic), Samer Hosin (medic), Andreea Goanţă şi Ovidiu Maier (kinetoterapeuţi).

Într-o declarație pentru baschet.scmtimisoara.ro, Petricevic a făcut precizări cu privire la staff-ul său:

„Milos Pesic este un fost jucător foarte familiarizat cu Timişoara. Este jucătorul cu care Timişoara a câştigat două cupe. Am considerat că pasul său spre antrenorat este unul tot mai pronunţat, el a început ca principal în Slovenia. Este o trecere firească. Nenad Markovic este colaboratorul meu principal de peste zece ani în calitate de căpitan şi ulterior ca antrenor secund şi scouter la echipa de club şi la naţională. Laszlo Lazar, pe lângă statutul de jucător, se îndreaptă spre antrenorat, el se va ocupa în sezonul viitor de formaţia din Liga I şi ne bucură că va rămâne apoi în cadrul clubului ca antrenor. Secund la echipa a doua va fi Aref Gyori Kaed-Bey, un antrenor talentat care, iată, face pasul spre Liga I. Cristian Bota va ocupa funcţia de director tehnic şi se va ocupa în mod special de mentoratul staff-ului tehnic de la echipa a doua. Experienţa lui este foarte importantă şi îl consider cel mai potrivit să-i ajute pe jucătorii noştri tineri în faza trecerii de la juniori spre seniori, precum şi pe antrenorii Laszlo Lazar şi Aref Gyori Kaed-Bey, care sunt la început de drum la acest nivel. Tiberiu Puta rămâne preparator fizic, Samer Hosin va fi în continuare medic, Ovidiu Maier va ocupa funcţia kinetoterapeut şi tot aici vom continua colaborarea cu Andreea Goanţă.”

În plus, timișorenii au oferit informații și despre juniori, acolo unde se va pune accent pe grupele U15 și U13, la cea din urmă categorie fiind vorba despre un proiect comun cu mai multe cluburi din oraș. Antrenorii acestora vor fi Petru Czmor (principal la U15) și Vlad Voia (secund la U15), respectiv Radenko Toroman (principal la U13) și Ciprian Prejban (secund la U13).

*foto: Facebook Leii din Banat - Baschet SCM Timișoara

1 comentariu la aceasta stire:
  • 'mpepo :

    Excelentă decizie
    E un model, după părerea mea, de cum se poate dezvolta baschetul în România. Această echipă care va activa în Liga I va rula tineri baschetbaliști români care ,în funcție de valoarea arătată pe terenul de joc, vor fi promovați în LNBM. Un imbold și pentru activitatea de la nivelul copiilor și juniorilor.

    cu 10 luni în urmă (18.06.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!