Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Sepsi Sfântu Gheorghe a fost învinsă de Zaragoza la debutul în EuroLeague Women

Sepsi Sfântu Gheorghe a fost învinsă de Zaragoza la debutul în EuroLeague Women

Miercuri, 4 octombrie, Sepsi Sfântu Gheorghe a debutat în EuroLeague Women, după ce săptămâna trecută a obținut o calificare istorică în această competiție, trecând în preliminarii de TTT Riga.

Prima adversară a campioanei României a fost Casademont Zaragoza, o grupare aflată și ea la debutul în puternica ligă europeană. Ibericele au început cu Mariona Ortiz, Vega Gimeno, Leonie Fiebich, Tanaya Atkinson și Christell Diallo, în timp ce Zoran Mikes le-a trimis în teren pe Livia Gereben, Ellen Nystrom, Borislava Hristova, Morgan Green și Bethy Mununga.

Zaragoza s-a dovedit a fi prea puternică pentru Sepsi, diferența văzându-se încă din primul sfert, câștigat de gazde cu 29 la 17. Oaspetele nu au renunțat la luptă însă, până la pauză, diferența a crescut la 18 puncte: 46-28.

După revenirea de la vestiare, a urmat o secvență mai echilibrată (17-17), dar asta a avantajat-o doar pe trupa lui Carlos Morales, care a izbutit să se mențină la o diferență considerabilă.

Nystrom și Mununga au încercat să își tragă echipa după ele, însă adversarele nu au cedat și, în cele din urmă, Zaragoza a câștigat cu 85 la 57.

Cinci jucătoare au fost în double-figures pentru formația spaniolă (Tanaya Atkinson – 14 puncte, Christelle Diallo – 13 puncte, Aleksa Gulbe – 12 puncte, Vega Gimeno – 10 puncte, Helena Oma – 10 puncte), însă cea mai eficientă baschetbalistă a fost Mariona Ortiz: 4 puncte, 7 pase decisive, 4 recuperări, 4 intercepții, +17 la eficiență.

Tot 17 unități ale eficienței a avut și Ellen Nystrom, autoare a 17 puncte, 3 recuperări și 3 intercepții. Din lotul covăsnencelor s-a mai remarcat Bethy Mununga: 15 puncte, 8 recuperări.

Pentru Sepsi Sfântu Gheorghe urmează duelul cu Beretta Famila Schio, care va avea loc miercuri, 11 octombrie, de la ora 19:00, în Sepsi Arena. În schimb, Casademont Zaragoza va evolua tot miercuri, 11 octombrie, de la aceeași oră, în deplasare, pe terenul lui DVTK HUN-Therm.

*foto: fiba.basketball

1 comentariu la aceasta stire:
  • CSM Focșani Lex 8 :

    another day
    another lost game

    cu 6 luni în urmă (26.10.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!