Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Sepsi Sfântu Gheorghe câștigă prima manșă a duelului cu TTT Riga

Sepsi Sfântu Gheorghe câștigă prima manșă a duelului cu TTT Riga

Astăzi, 20 septembrie, Sepsi Sfântu Gheorghe a debutat oficial în noul sezon, cu un meci disputat împotriva lui TTT Riga, în preliminariile Euroligii feminine. Gazdele au izbutit să se impună, grație unui ultim sfert excelent: 59-54.

Sepsi Sfântu Gheorghe: Livia Gereben, Morgan Green, Borislava Hristova, Bethy Mununga, Ellen Nystrom

TTT Riga: Margaux Galliou-Loko, Kyra Lambert, Habija Meskonyte, Evelina Otto, Ieva Pulvere

Balticele au deschis scorul prin Meskonyte, însă apoi Green, Nystrom și Gereben au marcat șapte puncte consecutive. În următoarele minute, Otto, Pulvere, Lambert și Dekeiya Cohen și-au readus echipa în avantaj: 10-9. Jocul a căpătat un ritm din ce în ce mai intens, iar elevele lui Zoran Mikes au avut succes în ofensivă datorită pătrunderilor, însă lipsa preciziei la linie de libere le-a costat. Adversarele lor au ratat și ele mult aruncările de un punct și, la finalul actului inaugural, Sepsi conducea cu 14 la 12.

Gazdele au avut o intensitate bună și în sfertul al doilea, însă au grăbit unele acțiuni și au comis o serie de greșeli care au dus la oportunități pentru oaspete. Totuși, acestea au continuat să arunce extrem de prost de la linia de libere, iar Green a dus-o pe campioana României la o diferență de opt puncte: 21-13. După un and-one a Hristovei, Galliou-Loko și Lambert au înscris două coșuri și antrenorul lui Sepsi s-a văzut nevoit să ceară time-out. Jocul s-a reluat cu o triplă a lui Nystrom și a fost rândul lui Martins Gulbis să solicite un timp de odihnă. Elevele sale au răspuns foarte bine indicațiilor primite și au reușit să se apropie la o singură posesie de adversare: 30-27. Jocul a rămas echilibrat și, după 20 de minute, scorul era 34 la 33 pentru alb-verzi.

După revenirea de la vestiare, Mununga a marcat din apropierea coșului, dar Galliou-Loko a răspuns de la mare distanță. Hristova a înscris și ea, însă letonele au punctat din nou din afara semicercului, de această dată prin Pulvere. Elevele lui Mikes nu și-au prea găsit ritmul în ofensivă și au pus pe tabelă doar 5 puncte în 6 minute. Drept consecință, avantajul letonelor a crescut tot mai mult, ajungând la patru posesii. Au urmat apoi câteva acțiuni defensive excelente ale lui Sepsi, care s-a apropiat la trei puncte, 44-47, înaintea actului decisiv.

Seceta lui TTT Riga a continuat și în debutul sfertului patru, când trupa lui Mikes a revenit la conducere. În cele din urmă, Cohen a spart gheața pentru baltice, marcând una din cele două libere primite, dar Masa Jankovic a înscris pentru gazde și Gulbis a cerut încă un timp de odihnă. A urmat o nouă perioadă în care letonele nu s-au remarcat în ofensivă, iar avantajul lui Sepsi a crescut la două posesii: 54-48. Campioana României a izbutit să conserve diferența și s-a impus cu 59 la 54.

Liderele învingătoarei au fost Borislava Hristova (20 de puncte, 4 recuperări), Morgan Green (13 puncte, 5 recuperări, 3 pase decisive) și Bethy Mununga (7 puncte, 15 recuperări).

De partea cealaltă, s-au remarcat Dekeiya Cohen (15 puncte, 12 recuperări) și Kyra Lambert (12 puncte, 4 recuperări).

Manșa a doua a calificărilor va avea loc peste o săptămână, în 27 septembrie, în capitala Letoniei.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!