Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Sepsi Sfântu Gheorghe câștigă și al doilea meci al finalei din LNBF

Eduard Popa

Eduard Popa
11.04.2015

sepsi csm targoviste

După finalul dramatic trăit vineri seara la primul meci din finala LNBF, în care Sepsi Sfântu Gheorghe a câștigat in extremis cu 66-65 după o ratare la ultima fază a lui Prorche Poole, gazdele trebuiau să ridice nivelul de joc pentru a fi sigure că vor păstra avantajul terenului propriu în această serie. Iar elevele lui Zoran Mikes au răspuns provocării, conducând pe toată durata partidei pe care aveau să o câștige cu scorul de 68-63.

Sepsi a început meciul foarte tare cu un parțial de 8-0 și au condus în primul sfert chiar cu 9 pct în fața (13-4; 21-12). Taneisha Harrison a reușit două coșuri de 3 puncte în primul sfert iar Sepsi au încheiat prima pătrime a partidei cu 7 lungimi în fața oaspetelor, scor 21-14. Sepsi a continuat dominarea și în al doilea sfert când, la scorul de 23-19, au reușit un parțial de 13-2, care le-au dus pe gazde la un avantaj de 15 puncte: 36-21. Însă CSM Târgoviște a avut o tresărire de orgoliu în ultimele două minute ale reprizei, când Porchia Green și Monique Coker au înscris pentru un parțial de 7-0. Scorul la pauză însă era în favoarea lui Sepsi, 36-28. 

Al treilea sfert a consemnat încercarea continuă a dâmbovițencelor de a reveni în meci. însă acestea aveau să aducă doar o singură dată scorul la mai puțin de 10 puncte, după coșul lui Monique Coker, care a dus scorul la 41-32. Pas cu pas Sespi a reușit să ia un avans destul de mare, în special prin cele 14 puncte marcate de Taneisha Harrison în sfertul 3 (2/4 de la 3 pct și 8/8 la aruncările libere în această perioadă). Astfel, după 30 de minute gazdele aveau un avantaj liniștitor, scor 57-44. 

Totuși, în sfertul 4 CSM Târgoviște a reușit să mențină spectacolul printr-o cursă de revenire care a adus echipa lui Dan Fleșeriu la 4 puncte de Sepsi, când cu un minut și jumătate scorul indica 62-58 pentru gazde. Această cursă a fost posibilă în special datorită performanțelor reușite în ultimul sfert de rezerva Andreea Huțanu (6 pct în această perioadă) și Porchia Green, cu 8 puncte în ultimul sfert. Însă covăsnencele și-au păstrat cumpătul pe final de la linia de fault prin Florina Pășcălău și Janeesha Jeffery și au reușit să aducă o victorie foarte importantă pentru Sepsi Sfântu Gheorghe. Scor final 68-63, iar Sepsi Sfântu Gheorghe se va deplasa la CSM Târgoviște cu un avantaj de 2-0 în această finală. 

Taneisha Harrison a fost cea mai bună marcatoare a gazdelor, cu 23 de puncte (5/11 de la 3 puncte și 8/8 de la libere). De asemenea, Chucky Jeffery a reușit un double-double cu 17 puncte şi 14 recuperări, iar Florina Pășcălău și Dominique Marshall au obținut câte 8 puncte de fiecare. În schimb MVP-ul sezonului regulat, Stephanie Murphy, a fost un non-factor în acest meci, având un singur punct, cu 0/4 din acțiune, 6 recuperări și 3 pase decisive. La CSM Târgoviște cel mai bun om a fost Porchia Green, care a reușit un double-double cu 15 puncte și 10 recuperări, dar și 6 pase decisive. Monique Coker și Prorche Poole au avut câte 12 pct, iar Chrissy Givens a avut la rândul său 11 pct. 

Meciul trei dintre CSM Târgoviște și Sepsi Sfântu Gheorghe, ce se va desfășura pe terenul campioanelor en-titre ale României, este programat pentru ziua de miercuri, 15 aprilie, de la orele 19:00. 

*sursa foto: facebook Sepsi Sic Sfântu Gheorghe/ Szabolcs Szigyártó 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!