Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Sepsi Sfântu Gheorghe îi provoacă lui FCC Baschet UAV Arad primul eșec în campionat

Sepsi Sfântu Gheorghe îi provoacă lui FCC Baschet UAV Arad primul eșec în campionat

Sepsi-SIC Sfântu Gheorghe a câștigat sâmbătă seara (11.12) derby-ul etapei a 10-a a Ligii Naționale de Baschet Feminin, 76-44 cu FCC Baschet UAV Arad. După acest joc, fiecare echipă din campionat are cel puțin o înfrângere înregistrată.

Zoran Mikes a abordat startul partidei cu Wallace, Ghizilă, Pasic, Orbán și Fraser, iar FCC Baschet UAV Arad a răspuns cu Hadzovic, Keys, Manea, Ghiță și Vitulova.

Duelul a avut momente echilibrate în primele minute, de la 4-4 pe tabelă Sepsi reușind desprinderea prima la 8-4. Jovana Pasic și-a dus echipa la 11-6, cu o triplă, de unde Keys și Vitulova au readus Aradul la trei puncte în urmă (13-10). Fraser și Podar au contribuit pentru cinci puncte la rând înscrise de Sepsi, scorul sfertului inaugural fiind stabilit de liberele transformate de Keys, 18-12.

Vizitatoarele au replicat cu un parțial de 7-0 și and-one-ul lui Hadzovic a însemnat schimbarea formației care conducea, 19-18, primele puncte ale lui Sepsi reușindu-le Alina Podar de la linia de fault. Covăsnencele au înscris din acțiune abia la jumătatea sfertului al doilea (25-21), ulterior desprinzându-se la 32-23 prin coșul lui Pasic. Aradul a transformat două libere până la pauză, ecartul ajungând la peste 10 puncte în favoarea campioanelor, 39-25.

Gruparea pregătită de Zoran Mikes s-a apropiat de +20 între, la 45-27, apoi cu patru puncte la rând venite din partea lui Fraser s-a ajuns la 51-30. O singură dată a coborât Aradul diferența la sub 20 de puncte, iar Sepsi a terminat sfertul al treilea cu 60-36 pe tabelă.

Ultimul sfert a consemnat cele mai puține puncte în decurs de 10 minute, gazdele pornind parțialul cu 10-0 și tabela indica 70-36. Akathiotou a întrerupt seria amfitrioanelor, iar în ultimele 5 minute s-a înscris alte cinci coșuri, cele ale covăsnencelor fiind exclusiv de la distanță. Sepsi s-a impus cu 76-44 pe teren propriu și a produs primul eșec stagional pentru Arad.

Campioana României ajunge la 8-1 bilanț și alte două meciuri acasă pe parcursul săptămânii următoare, mai întâi cu Ormanspor în EuroCup și apoi cu CSM Târgoviște în campionat. FCC Baschet UAV Arad rămâne pe primul loc în LNBF, cu 9-1 bilanț și urmează să joace restanța cu Sirius Târgu Mureș pe 15 decembrie.

Cinci jucătoare de la Sepsi au încheiat în double figures, Brianna Fraser cu 20 de puncte și 10 recuperări fiind principala marcatoare. De la învinse, Brankica Hadzovic (12 puncte, 3 pase decisive) și Nicoleta Ghiță (10 puncte, 8 recuperări) au contribuit cel mai mult.

 

*foto: baschetarad.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!