Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Sepsi Sfântu Gheorghe pierde clar meciul tur cu Ormanspor din playoff-ul EuroCup

Sepsi Sfântu Gheorghe pierde clar meciul tur cu Ormanspor din playoff-ul EuroCup

Sepsi Sfântu Gheorghe a pierdut miercuri seara (15.12) meciul din manșa tur a playoff-ului Women’s EuroCup, scor 80-52 pe teren propriu cu OGM Ormanspor. Returul este programat săptămâna viitoare în Turcia.

Sepsi-SIC a început în formula Wallace, Ghizilă, Pasic, Orbán și Fraser, iar Osmanspor a replicat cu un prim 5 alcătuit din Robinson, Lucet, Fitik, Uzun și McCowan.

Turcoaicele și-au irosit primul atac imediat după startul partidei și Sepsi a ajuns pe faza următoare la linia de fault, unde Wallace și-a transformat ambele aruncări (2-0). Ormanspor a preluat conducerea în premieră la 5-3, prin tripla lui Uzun, ulterior ecartul urcând la două posesii între după liberele lui Robinson (7-3). Soana Lucet a scuturat plasa de la distanță și oaspetele mergeau la 13-6, fază urmată de un contraatac finalizat cu lay-up de Uzun și banca tehnică a covăsnencelor cerea time-out la 15-6. Ormanspor și-a format un avantaj de peste 10 puncte, scor 19-6, toate punctele lui Sepsi de până atunci fiind înscrise de la linia de fault, Ioana Ghizilă fiind cea care a spart gheața din acțiune la 21-8 cu un floater. Sfertul inaugural s-a încheiat cu 25-10 în favoarea vizitatoarelor, Sepsi având 11.7% la nivelul aruncărilor.

Cu un parțial de 5-0 a deschis Ormanspor sfertul al doilea, aruncarea de la distanță semnată de Fitik modificând tabela pentru 30-10. Fraser și Wallace, cea din urmă pe o fază rapidă, au răspuns și au marcat primele puncte ale lui Sepsi (30-15), ulterior Fraser trecându-și în cont patru reușite la rând din acțiune, printre care și una de la distanță și Sepsi reducea la 34-24. Robinson și Fitik au desprins gruparea turcă la 40-26, după care McCowan ajungea la linia de fault și menținea avantajul de +14, scor 42-28. Ormanspor a intrat în avantaj la cabine, 46-31, după o primă repriză controlată și în care toate titularele au înscris.

Trupa antrenată de Alper Durur a stat mai bine la procentajul aruncărilor din acțiune (39-30%), diferența făcându-se la cele din spatele arcului de cerc (44-23%). Ormanspor a dominat lupta la recuperări (29-17), Teaira McCowan adunând aproape atâtea mingi (13) câte a reușit toată echipa lui Sepsi. Câte o sportivă era în double figures, Fraser la gazde și McCowan la turcoaice.

Gazdele au început mult mai bine repriza secundă și sfertul trei a debutat cu un run de 10-3 pentru Sepsi, cu Fraser și Pasic în acțiune pentru 49-41. McCowan a scăpat din fața lui Fraser pentru două puncte ușoare, 51-41, moment urmat apoi de un assist pentru Lucet și Ormanspor se distanța la 53-41. Trupa antrenată de Zoran Mikes a avut un singur coș din acel moment până la finalul sfertului și patru ratări din acțiune, iar oaspetele conduceau cu 57-43 la intrarea în ultimele 10 minute.

Pasic și Fraser au adus primele puncte pentru Sepsi în sfertul patru (59-48), de unde Robinson și McCowan au replicat pentru a duce Ormanspor la 64-48 pe tabelă. Sepsi a irosit o aruncare de la distanță prin Pasic, procedeu care nu s-a repetat în tabăra vizitatoarelor și Fitik a fost precisă (67-48), după care gazdele au beneficiat de două aruncări libere, ambele transformate de Pasic (67-50). Au urmat trei coșuri la rând pentru turcoaice de la linia de fault, apoi o reușită din acțiune semnată de McCowan, seria oprind-o Pasic la 72-52. În cele din urmă Ormanspor s-a impus clar, 80-52 și a luat o opțiune serioasă pentru calificarea în faza următoare a competiției.

Manșa retur este programată pe 22 decembrie în Turcia, la Ankara, începând cu ora 15.00.

Brianna Fraser a contribuit cu 23 de puncte și 8 recuperări pentru Sepsi, urmată de Jovana Pasic (16 puncte, 4 recuperări, 3 pase decisive, 3 intercepții). Teaira McCowan a fost MVP-ul partidei, cu un double-double format din 27 de puncte și 18 recuperări, secondată de Danielle Robinson (18 puncte, 6 recuperări, 4 pase decisive) și Soana Lucet (13 puncte, 3/4 de la distanță, 6 recuperări, 3 pase decisive și 2 intercepții).

 

*foto: fiba.basketball/eurocupwomen

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!