Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Sepsi Sfântu Gheorghe se impune dramatic în meciul cu CSU Alba Iulia

Eduard Popa

Eduard Popa
05.12.2015

csu-sepsi

Meciul a debutat sub dominarea celor de la Sepsi Sic, care au reuşit să se impună la capătul primului sfert cu 15-6. În al doilea sfert, pas cu pas gazdele s-au apropiat de Sepsi, graţie în mod special Asiei Logan, şi au reuşit să reducă diferenţa chiar şi la 2 puncte după coşul de 3 al lui Adrienne Webb (31-33). Liberele lui Annemarie Părău au stabilit scorul primei reprize, 35-31 pentru Sepsi.

În sfertul trei cele două CSU reuşise chiar să preia conducere după un coş de trei al aceleiaşi Webb, la jumătatea perioadei (42-41). Dar finalul sfertului a aparţinut elevelor lui Zoran Mikes, care au terminat penultimul act cu un avans de 6 puncte (52-46).

Cursa de recuperare a albaiuliencelor a continuat şi în ultimul sfert. Într-un sfert în care punctele puse pe tabelă au fost puţine, cu 27 de secunde rămase din meci, la scorul de 60-56 pentru Sepsi, Jelena Antic a reuşit să reducă diferenţa la un singur punct, după un coş de trei marcat din pasa decisivă a aceleiaşi Webb.  Noul transfer al celor de la Sepsi, Amanda Thomspon, a reuşit două libere care au dus diferenţa la 3 puncte, scor 62-59. De altfel acest scor avea să se menţină până la finalul jocului, după ce Adrienne Webb nu a mai găsit plasa cu o aruncare în ultima secundă.

Astfel Sepsi SIC scapă de unul dintre cele mai grele teste din acest sezon şi  duce seria de victorii consecutive la 11. De partea cealaltă elevele lui Miroslav Popov vor rămâne cu gustul amar al înfrângerii, dar se pot declara mulţumite de prestaţia pe care au avut-o, dacă ţinem cont de diferenţa uriaşă de scor înregistrată în favoarea lui Sepsi în partida tur (70-36).

Chucky Jeffery a fost cea mai bună marcatoare a partidei, cu 18 puncte, reuşind şi un double-double cu 12 recuperări. Shante Evans a înscris 12 pct cu 6 recuperări, Annemarie Părău a reuşit 11 pct şi 6 pase decisive, iar Amanda Thompson a avut 9 puncte cu 11 recuperări. De partea cealaltă Adrienne Webb şi Asia Logan au reuşit fiecare câte 17 puncte.

Diferenţa dintre cele două echipe nu a fost foarte mare, dar a fost făcută de micile detalii precum punctele pe contraatac (21-10 pentru Sepsi) şi cele pe recuperări ofensive (10-4).

În etapa următoare Sepsi SIC va juca pe teren propriu cu CSM Satu Mare, în timp ce CSU Alba Iulia va primi replica celor de la CST BC Alexandria.

*foto: absport.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!