Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Sepsi Sfântu Gheorghe se menţine în fruntea LNBF

Mihai Lițiu

Mihai Lițiu
08.01.2015

ACS Sepsi Sic Sfântu Gheorghe şi-a respectat blazonul de lider şi în deplasarea de la Arad. Zoran Mikes a pregătit mai bine partida decât omologul său de pe banca arădeană şi a beneficiat de Harrison şi Murphy în zi de graţie astfel încât problema învingătoarei s-a pus doar pe parcursul primelor 10 minute.

Arădencele au început mai bine, punând primele 4 puncte pe tabelă prin Laura Broomfield dar replica vine din partea cuplului Harrison şi Murphy care înscriu rapid 12 puncte. Meighan Simmons reuşeşte de două ori să obţină un cos-cu fault, transformând ambele libere suplimentare. Monika Brosovszky punctează de din afara semicercului şi restabileşte egalitatea la 14, ba mai mult, la sfârşitul sfertului, căpitanul arădean îşi aduce echipa în avantaj 19-18.

A fost un simplu foc de paie deoarece începând din actul secund atacul arădean pierde din clarviziune în timp ce la panoul celălalt jucătoarele echipate în verde par să nu poată rata. Astfel de la 22 - 22 oaspetele se desprind la 22-29 şi mai apoi 26-34 asta deşi Annemarie Părău nu pare a juca la întreaga capacitate. Katherine Plouffe înscrie 5 din cele 6 libere de care beneficiază în trei atacuri succesive şi galben-albastrele se apropie la 33-38. Înainte de pauză însă tot covăsnencele deţin initiativa înainte de pauză şi aceeaşi Părău măreşte ecartul la 10 puncte: 33-43.

A doua jumătate a meciului nu are istoric. Aruncările de la distanţa le trădează pe amfitrioane, Olena Samburska plăteşte tribut lipsei de "chimie" dintre ea şi coechipiere iar minutele de întrerupere solicitate de Jose Araujo nu dau roadele scontate. De partea cealaltă verzile măresc progresiv ecartul, ajungand-se la 20 de puncte diferenţă după coşul 3 puncte înscris de Florina Păşcălău.

În ultimul sfert iese la rampă şi Chucky Jeffery care înscrie 6 din cele 12 puncte ale sale în această perioadă. Mult prea târziu cu puţin peste două minute rămase de disputat tehnicianul lusitan de pe banca Aradului impune un pressing agresiv care deranjează ofensiva echipei din Sfântu Gheorghe dar galben-albastrele nu ştiu să profite de acest moment şi reuşesc doar o apropiere la 14 puncte faţă de învingătoare. Scor final 67-81 şi Sfântu Gheorghe ia o opţiune serioasă la menţinerea pe prima poziţie până la finalul sezonului regulat.

Principalele realizatoare au fost: Meighan Simmons 21 puncte, Monika Brosovszky şi Monica Engelman câte 10 pentru arădence respectiv Taneishia Harrison 29, Ştefănie Murphy 21 şi Chucky Jeffery 12.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!