Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Sepsi Sfântu Gheorghe trece de CSU Alba-Iulia și se califică în finala LNBF

Eduard Popa

Eduard Popa
02.04.2015

sepsi csu

Sesi Sfântu Gheorghe a reușit calificarea în finala Ligii Naționale de Baschet Feminin după ce a trecut în două meciuri de CSU Alba-Iulia, cu scorul de 66-54 pe teren propriu și 63-55 în deplasarea din cetatea Unirii. 

În fața unei Săli a Sporturilor plină, în care micuța galerie venită de la Sfântu Gheorghe a reușit să fie foarte zgomotoasă, CSU Alba-Iulia a început jocul foarte bine și a condus după primele 6 minute cu 8-5, după cele două coșuri reușite de Price și câte unul înscris de Kuster și Deura. Însă până la sfârșitul sfertului Sepsi avea să treacă în avantaj, la capătul unui parțial de 14-4, ce a avut-o pe Dominique Marshall în prim-plan, cu 9 pct în primul sfert. În sfertul 2 trupa lui Miroslav Popov s-a regrupat, a ajuns din urmă echipa covăsneană, a reușit câteva execuții frumoase precum floater-ul Valenciei MacFarland, și după un sfert câștigat cu 17-14, a intrat la pauză la numai 4 puncte distanță, scor 33-29 pentru Sepsi. 

După pauză alb-iuliencele au continuat trendul ascendent pe care, cu o apărare foarte agresivă ce le-a permis câteva evadări pe contraatac, l-au câștigat cu scorul de 16-8. Intrând în ultimul sfert cu un avantaj de 4 pct: 45-41, se părea că CSU Alba-Iulia va avea forța să împingă seria în 3 meciuri. Din nefericire pentru alb-iulience, Sepsi s-a trezit din amorțeală. MVP-ul sezonului regulat, Stephanie Murphy și Taneisha Harrison au readus echipa oaspete în avantaj, la 49-47, iar de la acel moment soarta partidei a decurs într-un singur sens. La scorul de 54-47, CSU au reușit să lege 4 puncte, dar apoi Sepsi a încheiat socotelile cu un parțial de 9-4 și a câștigat ultimul sfert cu 22-10.

Scor final 63-55 iar Sfântu Gheorghe își confirmă statutul de favorită ce i l-a oferit poziția din sezonul regulat și va încerca să ia coroana campioanei en-titre, CSM Târgoviște. CSU Alba-Iulia va merge în finala mică, unde va întâlni Univ. Goldiș ICIM Arad. A fost cea de-a patra victorie consecutivă pentru echipa covăsneană în compania celor de la CSU Alba-Iulia și cea de-a 25-a victorie consecutivă în toate competițiile pentru Sepsi Sic! 

Cea mai bună performeră a partidei a fost Stephanie Murphy de la Sepsi, care a reușit un double-double (18 pct, 10 recuperări). De asemenea, Dominique Marshall și Taneisha Harrison au reușit câte 13 pct de fiecare, iar „Chucky” Jeffery a reușit 6 pct cu 10 recuperări. De partea cealaltă Jessica Kuster a fost principala marcatoare, cu 14 pct (și 7 recuperări), Wumi Agunbiade a reușit 10 pct, 7 recuperări și 3 pase decisive, iar Valencia McFarland a reușit 6 pct, 7 recuperări și 4 pase decisive. LOreal Price și Elisabeth Pavel au reușit la rândul lor câte 8 puncte fiecare. 

*sursa foto: Facebook Sepsi Sic

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!