Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Sepsi-SIC a obținut primul succes din istorie în grupele Euroligii feminine

Sepsi-SIC a obținut primul succes din istorie în grupele Euroligii feminine

Sepsi-SIC Sfântu Gheorghe a reușit să câștige în premieră un meci în grupele Euroligii feminine. Campioana României a trecut dramatic de ASVEL Lyon în cursul serii de miercuri, 29 noiembrie, scor 86-85, coșul victoriei fiind marcat de către Borislava Hristova.

Sepsi: Morgan Green, Veatriki Akathiotou, Borislava Hristova, Ellen Nystrom, Masa Jankovic

ASVEL: Julie Allemand, Marine Johannes, Gabby Williams, Alexia Chery, Helena Ciak

Meciul a început mult mai bine pentru campioana Franței, cu 2-12 după nici trei minute, de unde ecartul a scăzut la un singur punct pentru jumătatea primului sfert (11-12). Sepsi s-a apropiat apoi în alte câteva rânduri, dar nu a putut trece la conducere și actul s-a încheiat cu 20-23. Gereben a egalat situația cu o triplă, iar de acolo a urmat un run de 12-0 pentru ASVEL și scorul a devenit 23-35. Avantajul din două cifre s-a menținut pentru câteva atacuri, Sepsi fiind din nou capabilă să se apropie ușor, iar Alexia Chery a stabilit scorul pauzei: 35-43.

Repriza a doua a debutat cu formarea unui nou avantaj din două cifre pentru oaspete (38-49) și aproape de jumătatea sfertului trei ecartul a fost de 10 puncte, 44-54. Sepsi a putut să treacă în față la 57-56, după o perioadă de patru minute în care a fost mai eficientă decât ASVEL, iar la intrarea în sfertul decisiv tabela a indicat 60-59. Formația din Lyon a revenit la conducere (60-65), după care în partea secundă din actul decisiv echipele s-au aflat pe rând în avantaj. Sepsi a beneficiat de +3 pe tabelă cu mai puțin de 20 de secunde rămase pe cronometru și Williams a întors situația în favoarea lui ASVEL, pentru ca meciul să fie decis cu reușita lui Hristova în ultimul moment: 86-85.

Sepsi a obținut astfel primul succes din istorie în grupele celei mai puternice întreceri intercluburi. Un deceniu a așteptat baschetul feminin românesc o victorie în Euroligă, CSM Târgoviște fiind ultima care a câștigat un meci în această competiție, în 2012/2013.

Borislava Hristova a fost cea mai eficientă jucătoare de la Sepsi, cu 27 de puncte, 7 recuperări și 3 intercepții. Morgan Green a urmat-o cu 17 puncte, 6 pase decisive, 5 recuperări și 3 intercepții, iar Livia Gereben a avut 13 puncte, 5 recuperări, 2 pase decisive și 2 intercepții venind de pe bancă.

Marine Johannes s-a evidențiat de la ASVEL cu cele 24 de puncte, alături de 3 recuperări și 3 pase decisive. În double digits au terminat și Alexia Chery (17 puncte, 2 recuperări, 5/6 din acțiune), respectiv Stefanie Dolson (10 puncte, 5 recuperări, 3 pase decisive).

Următorul meci pentru campioana României în grupa A din Euroligă va avea loc pe 6 decembrie, tot acasă, împotriva celor de la Casademont Zaragoza.

*foto: fiba.basketball

1 comentariu la aceasta stire:
  • CSM Focșani Lex 8 :

    Bravo sepsi
    Bravo fetelor

    cu 4 luni în urmă (30.11.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!