Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Sepsi-SIC a suferit al treilea eșec pe tabloul principal al Euroligii

Sepsi-SIC a suferit al treilea eșec pe tabloul principal al Euroligii

Polski Cukier AZS UMCS Lublin și Sepsi-SIC Sfântu Gheorghe au închis etapa a treia în grupa A din Euroliga feminină cu duelul de joi, 19 octombrie. Polonezele au obținut prima victorie din actuala stagiune europeană, 76-65, după ce au condus în permanență jocul împotriva campioanei României.

Lublin: Dominika Fiszer, Shyla Heal, Magdalena Zietara, Elin Gustavsson, Channon Fluker

Sepsi: Morgan Green, Borislava Hristova, Livia Gereben, Ellen Nystrom, Masa Jankovic

Campioana Poloniei a deschis întâlnirea cu 7-2, iar în alte câteva rânduri pe parcursul primei părți a sfertului inaugural s-a refăcut diferența de cinci puncte, după care la 15-7 a urmat un time-out la banca lui Sepsi după tripla lui Heal. Trupa din Sfântu Gheorghe a întâmpinat probleme în ofensivă pentru mai multe momente și gazdele au ajuns la 80% de la distanță, iar sfertul s-a încheiat cu 24-13. Chelsea Nelson a marcat după mai bine de patru minute pentru Sepsi, iar Akathiotou a urmat-o la 26-17, dar în scurt timp Lublin a refăcut un avans format din două cifre. Heal și-a continuat repriza excelentă și a ajuns să marcheze 16 din cele 31 de puncte ale polonezelor până la jumătatea sfertului doi, iar în perioada rămasă până la pauză ecartul a fost de cel mult +17 și la vestiare s-a intrat cu 42-28 pentru Lublin.

Cele două echipe au găsit greu coșul în startul părții secunde, iar perioada a găsit-o puțin mai eficientă pe Sepsi (46-35). Campioanele României au reușit să vină după multă vreme la mai puțin de 10 puncte și Nelson a fost precisă la 46-39, de unde Lublin a putut urca la +11 cu două minute rămase din sfertul trei și tabela a arătat 58-45 la expirarea timpului. Covăsnencele au intrat într-un deficit de 15 puncte pe primele atacuri ale sfertului decisiv, după care Green a avut triple consecutive pentru 65-58. Ratările au costat-o pe Sepsi în șansa de a se apropia la două posesii, iar într-un final AZS UMCS Lublin a câștigat cu 76-65.

Shyla Heal a adunat 25 de puncte cu 10/14 din acțiune pentru învingătoare, iar Channon Fluker (20 de puncte, 12 recuperări) și Elin Gustavsson (17 puncte, 11 recuperări) au fost următoarele marcatoare.

Morgan Green a adăugat 15 puncte și 8 recuperări pentru Sepsi, Borislava Hristova și Masa Jankovic au avut câte 13 puncte, iar Chelsea Nelson a adunat 10 puncte și 10 recuperări. Campioana României a fost fără Bethy Mununga în acest duel.

În runda a patra, pe Sepsi (0-3) o așteaptă o nouă deplasare, la Valencia. De partea cealaltă, Lublin (1-2) va juca în fieful lui DVTK Miskolc, ambele partide fiind programate pe 25 octombrie.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!