Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Sepsi-SIC ajunge la cinci înfrângeri în grupele Euroligii

Sepsi-SIC ajunge la cinci înfrângeri în grupele Euroligii

Sepsi-SIC Sfântu Gheorghe și DVTK Miskolc au deschis etapa cu numărul cinci din Euroliga feminină cu înfruntarea de marți, 31 octombrie, din fieful covăsnencelor. Meciul din Sepsi Arena, din grupa A a întrecerii, s-a încheiat cu succesul fostei deținătoare a Cupei Ungariei: 68-80.

Sepsi: Morgan Green, Borislava Hristova, Livia Gereben, Ellen Nystrom, Masa Jankovic

DVTK: Nina Aho, Kaila Charles, Reka Lelik, Darcee Garbin, Milica Jovanovic

Partida a debutat perfect pentru maghiare, care au deschis cu 0-8 și s-au menținut la conducere pentru bună parte a sfertului inaugural, Chelsea Nelson fiind apoi cea care a egalat situația, 16-16. Ambele formații au marcat de acolo câte patru puncte și perioada s-a încheiat cu 20-20, după care Sepsi a avut momente în care a putut să întoarcă situația de pe tabelă. Hristova a avut puncte consecutive și a ajutat gazdele la 30-29, de unde însă a venit un run de 15-2 pentru DVTK în ultimele cinci minute ale reprizei și la vestiare s-a intrat cu 32-44.

Mai bine de cinci minute au trecut până la următoarele puncte ale lui Sepsi (34-46), însă oaspetele s-au apropiat curând de +20 și avansul maxim în sfertul trei s-a înregistrat la 40-59, iar la finalul actului tabela a indicat 52-64. Maghiarele au rămas cu un procentaj de peste 40% la aruncările din spatele arcului de cerc în debutul sfertului decisiv, iar Sepsi a reușit să se apropie puțin după ce DVTK s-a desprins la +17. Diferența a scăzut la una dintr-o singură cifră cu două minute înainte de final, 66-74, însă trupa din Miskolc s-a putut impune cu 68 la 80 în Sepsi Arena și a continuat parcursul perfect în grupele Euroligii feminine.

Nina Aho a adunat 16 puncte, 5 pase decisive, 3 intercepții și 4/4 de la distanță pentru DVTK, din tabăra maghiarelor în double digits fiind și Reka Lelik (14 puncte, 8 recuperări), Kaila Charles (13 puncte, 5 recuperări), Darcee Garbin, respectiv Milica Jovanovic (ambele cu 11 puncte).

Ellen Nystrom a răspuns cu 19 puncte, 6 recuperări, 5 intercepții și 3/7 de afară, Borislava Hristova a avut 18 puncte și 3 recuperări, în timp ce ultima în double digits a fost Chelsea Nelson, cu 10 puncte, 5 recuperări și 3 intercepții.

Urmează o pauză de trei săptămâni în Euroliga feminină, următorul meci pentru Sepsi în această competiție fiind programat pentru data de 22 noiembrie, în fieful lui Fenerbahce Istanbul.

*foto: fiba.basketball

1 comentariu la aceasta stire:
  • CSM Focșani Lex 8 :

    fara suparare
    de ce sunt asa slabe sepsi?

    cu 5 luni în urmă (03.11.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!