Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Sepsi-SIC debutează în Euroligă cu un meci în Spania

Sepsi-SIC debutează în Euroligă cu un meci în Spania

Sepsi-SIC Sfântu Gheorghe va juca miercuri, 4 octombrie, primul meci din grupele Euroligii feminine. Campioana României are parte de o deplasare în Spania, în fieful lui Casademont Zaragoza.

Covăsnencele au ajuns în premieră în cea mai puternică întrecere intercluburi din Europa la nivelul baschetului feminin, după 122-116 la general în seria cu TTT Riga din calificări. Rezultatul a dus-o pe Sepsi în grupa A, unde le va avea drept adversare pe Valencia, Beretta Famila Schio, DVTK Miskolc, Casademont Zaragoza, LDLC ASVEL Feminin, UMCS Lublin și Fenerbahce Istanbul.

Debutul campioanei României în Euroligă va avea loc în Spania, pe terenul lui Casademont Zaragoza. Ibericele s-au oprit în stagiunea precedentă în semifinalele competiției interne, dar au câștigat Cupa Spaniei, iar pe plan internațional au evoluat în EuroCup. În cea din urmă întrecere, adversara lui Sepsi a prins faza sferturilor de finală, unde a pierdut cu 133-140 la general în fața echipei franceze ESB Villeneuve-d’Ascq.

Zaragoza a participat recent în SuperCupa Spaniei și a cedat în fața Valenciei în semifinale (57-74). În schimb, în campionat, adversara lui Sepsi-SIC a putut să debuteze cu un succes categoric în propriul fief, 65-38 contra lui Uni Girona.

Șase jucătoare străine fac parte din lotul lui Casademont Zaragoza. Christelle Diallo reprezintă una dintre numele experimentate, pe lângă pivotul din Franța fiind la capitolul străinelor și Tanaya Atkinson (SUA), Leonie Fiebich (Germania), Serena-Lynn Geldof (Belgia), Aleksa Gulbe (Letonia), respectiv Petra Holesinska (Cehia).

Antrenorul Carlos Cantero Morales, din 2021 la club, se bazează pe șase iberice, dintre care Mariona Ortiz și Vega Gimeno dispun de cea mai mare experiență. În lotul celor de la Zaragoza se regăsesc cinci sportive născute în 2000 sau mai târziu, mezina fiind Leyre Urdiain (16 ani).

Sepsi nu va fi la prima întâlnire cu o reprezentantă a baschetului spaniol în cupele europene. Multipla campioană a României s-a duelat în 2020/2021 cu Spar Girona în preliminariile Euroligii, iar apoi cu Cadi La Seu în grupele EuroCup și tot în acea stagiune a dat peste Lointek Gernika Bizkaia în playoff-ul EuroCup.

Jocul de la Zaragoza va avea loc miercuri, 4 octombrie, de la ora 21.00 și va putea fi urmărit pe canalul de YouTube al Euroligii feminine.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!