Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Sepsi-SIC dispută un nou meci pe teren propriu în Euroliga feminină

Sepsi-SIC dispută un nou meci pe teren propriu în Euroliga feminină

Luna decembrie marchează debutul returului sezonului regulat din Euroliga feminină și Sepsi-SIC Sfântu Gheorghe va juca pe teren propriu cu această ocazie. În etapa a 8-a din grupa A, campioana României primește vizita lui Casademont Zaragoza în cursul serii de miercuri, 6 decembrie.

După ce a reușit să spargă gheața în runda precedentă, prin victoria dramatică în fața lui ASVEL Lyon (86-85), Sepsi primește vizita unui club aflat în mare formă în Euroligă. Zaragoza vine pe terenul campioanei României după ce a câștigat precedentele patru partide în această competiție și a avut-o pe Mariona Ortiz în echipa lunii noiembrie.

Perioada amintită le-a adus ibericelor două victorii la 10+ puncte, cel mai clar fiind succesul din runda anterioară, de la Lublin (64-42). În plus, Zaragoza a trecut la o posesie diferență de ASVEL (67-64) și la cinci puncte de Famila Schio (56-51), prin rezultatul din urmă putând să ajungă pe poziția a treia în grupa A. Pe lângă scorurile menționate, adversara lui Sepsi din etapa a opta a piedut cu DVTK Miskolc (63-66) și Fenerbahce (71-74), iar pe Valencia a învins-o cu 59-47.

Meciul tur dintre Sepsi și Zaragoza a decurs într-o singură direcție, formația spaniolă fiind în control total. Scorul final, 85-57 pentru Zaragoza, a venit în urma unei prestații extrem de echilibrate la nivelul marcatoarelor. Toate jucătoarele ibericelor au putut să marcheze și Tanaya Atkinson a fost lidera echipei cu cele 14 puncte. De partea cealaltă, Ellen Nystrom a ajutat-o pe Sepsi cu 17 puncte (4/8 de la distanță), 3 recuperări și 3 intercepții.

Zaragoza este una dintre formațiile cu procentaje bune din spatele arcului de cerc (35.2%), doar Fenerbahce și Gyor fiind capabile să arunce mai precis. În plus, adversara lui Sepsi are a patra medie de recuperări din întrecere (39.0) și a stabilit un season-high în privința recuperărilor defensive în partida cu Famila Schio (47), fiind singurul club care a trecut de borna 40 la acest capitol.

Pe lângă anterior menționata Atkinson, doar Leonie Fiebich are peste 10 puncte în medie pe meci în Euroligă din tabăra lui Casademont Zaragoza. Nemțoaica de 23 de ani este lidera formației la acest capitol cu 12.6 puncte, alături de 7.9 recuperări. Sepsi o are drept principală marcatoare pe Borislava Hristova (17.0 puncte), ea fiind cea care a adus victoria în partida cu ASVEL Lyon.

Înaintea confruntării din etapa a opta în principala întrecere europeană la nivel de cluburi, Zaragoza a trecut la 9-1 bilanț în campionatul Spaniei, după 71-60 în fieful lui Jairis. Petra Holesinska (15 puncte, 4 recuperări), Christelle Diallo (14 puncte, 5 recuperări, 2 pase decisive) și Aleksa Gulbe (12 puncte, 4 pase decisive, 2 recuperări) au fost în double digits. Sepsi nu a avut de jucat în Liga Națională în finalul săptămânii.

Duelul de la Sfântu Gheorghe va avea loc miercuri, 6 decembrie, de la ora 19.00, și va fi în direct pe canalul de YouTube al Euroligii feminine.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!